Ако мечтата е достатъчно голяма…

Ако мечтата е достатъчно голяма…

 

 

Няма проблем, за който да не съществува решение. Но за това са нужни достатъчно знания и безгранично въображение.
Доказателство за това е историята на английския архитект Лора Кларк. Дамата искала да си има свой дом в Лондон, но цените им били недостижими за нейните финансови възможности.


Лора, обаче, не е от хората, които се предават при среща с първото препятствие. Тя започнала да следи за продажбите на недвижимости в Лондон и така попаднала на нещо любопитно: продава се отдавна неизползвана обществена тоалетна в суперцентъра на Лондон с площ от 55 квадратни метра. Тя била построена през 1929 година и за последно е работила през 80-те години на миналия век.


Лора се дипломирала в училището за изкуства в Глазгоу и горяла от нетърпение да направи нещо уникално от старата сграда. Решила да я превърне в едностайно жилище.
Самата покупка на забравената обществена тоалетна и струвало маса разправии с тамошните бюрократи. Обще взето всички те били в пълно недоумение: за какво може да послужи тази съборетина на една млада дама?

Най-накрая Лора получила собствеността върху тоалетната и започнала да действа. Тя работела заедно със строителите и внасяла личен принос във всеки сантиметър от бъдещия и дом.


И резултатът не закъснял – получило се невероятно уютно, семпло и напълно функционално жилище в центъра на Лондон. При това на съвсем прилична цена, която можела да си позволи и Лора.


Емили Дикинсън (1830-1886 г.) е написала следните редове: “За да направиш прерия е нужно пчела и детелина и една мечта голяма. Ако мечтата е достатъчно голяма, може и без пчела и детелина!”


Това, което постигна Лора доказва, колко права е великата поетеса…