Алла – най-старият практикуващ хирург

Алла – най-старият практикуващ хирург

https://storonnikidd.ru/wp-content/uploads/2016/09/shirurg.jpg

Тази мила дама вероятно е най-възрастния работещ хирург на планетата! Алла Левушкина скоро ще навърши 92 години (родена е на 5 май 1927 г.) и има над 70 годишен трудов стаж. Да не повярва човек, че тази крехка миниатюрна дама (висока е 152 сантиметра) е направила над 10000 операции и е спасила живота на хиляди хора! Работела е и в санитарна авиация, случвало и се да оперира в склад, конюшня и дори на полето под непрекъснат дъжд. Благодарение на Алла пациенти, които са били отписани от други лекари като безнадеждни, след операцията са живяли дълги и щастливи десетилетия.

http://www.tkr.su/sites/default/files/images/news/page/yubiley.jpg

Всеки ден Алла е в поликлиниката в град Рязан, Русия и прави по четири операции. Пред кабинета и винаги има опашка от хора. И е разбираемо – резултатите от оперативната намеса на тази добра и отговорна жена, са с нулева смъртност.
Знаменитият хирург е носител на висши отличия. Но за Алла най-ценното е да види усмивката на лицето на спасения от нея човек и радостта на неговите близки.
Милата дама помага не само на хората: тя се грижи за много изоставени животни – котки, кучета, птици.

https://i.ytimg.com/vi/JxiGurWN0eA/maxresdefault.jpg

С живота и работата си Алла показва, какъв трябва да бъде истинския лекар – човек, за който медицината е призвание и непрекъснато работи за усъвършенстване на квалификацията си. Но най-вече – да е състрадателен и да обича хората.