Ануко, който не обича Коледа

Ануко, който не обича Коледа

 

 

 

Родината на сибирското хъски е Магаданска област на необятна Русия, където живеят небезизвестните чукчи. Те са около 15000 души и основното им занимание е еленовъдство. А за да го упражняват са им били необходими кучета, но не какви и да е, а особено яки и жизненоспособни. Зимата в този район е доста хладничка – температури под минус 50 градуса са си нещо съвсем обичайно. И затова те са си селектирали и нужната им порода.

Сибирското хъски е силно и невероятно издръжливо на студ, което го прави много подходящо и за теглене на впрягове.
А град Телфорд е разположен във Великобритания и има около 138000 жители. Сред тях е и Жасмин, която преди известно време изпаднала в дълбока депресия. И точно тогава в живота и се появил Ануко – сибирско хъски. Той бил само на пет седмици, но изглеждал страшно недоволен. Което не му пречело да е невероятно мил, спокоен и дори малко ленив.

Жасмин се влюбила в него и от депресията и скоро не останала и следа.
Ануко растял, а физиномията му си оставала все така мрачна. От всички сезони кучето обикнало най-много зимата – заради студа и снега, към които природата го е настроила като към най-хубавото време на годината.


Но ако нещо най-много мрази Ануко, това е Коледа. Той ненавижда времето, когато у дома се появяват украшения, които не бива да докосва. И когато се приготвя вкусна празнична храна, от която на него не дават.
Ануко не обича и да го разкрасяват в духа на Коледа.


– Тази година Ануко е в списъка на непослушните деца – споделя Жасмин. – Наложи се да пожертвам всичките коледни подаръци и вместо тях да заплатя скъпото възстановяване на зъбите му. Той ги счупи, когато гризеше рогата на елени, които брат ми намери в гората.


Но хъскито е много скъпо за Жасмин – та то невероятно и е помогнало в един труден за нея период. И откакто Ануко се е появил в живота и двамата са неразделни.
А тук е страницата на Ануко в Инстаграм. На снимките на винаги мрачното, но любвеобилно куче, редовно се радват над 60000 негови фена.