Бавачка от дигиталната епоха

Бавачка от дигиталната епоха

 

 

Развитието на съвремените технологии е с такова темпо, че трудно може да го следваме. Изобретатели от различни страни се надпреварват да предлагат нови продукти, задоволяващи най-различни наши потребности.
Но някои от тях наистина си заслужава да приветстваме. Като изобретението на швейцарския инженер Ив Бехар например: Snoo – детско кошче, което успокоява плачещо бебе. Много родители не спят нощем, люлейки рожбата си, за да я приспят. Snoo решава този проблем – умната люлка автоматично поклаща бебето.

И не само това – тя възпроизвежда за него усещания, звуци и чувство за защитеност, които то е изпитвало в утробата на майка си. Когато Snoo чуе бебето да плаче, тя подбира най-верния шум и поклащащи движения, за да го успокои.
Спалният чувал Snoo, в който се поставя бебето, го гушва и задържа в препоръчваната от експерти безопасна поза по гръб. Известно е, че ако бебето спи по корем има опасност от синдром на внезапна детска смърт в кошчето.
Snoo има умело скрити датчици, микрофони и механизми. Ако след три минути работа на апарата бебето не е спряло да плаче и не се е успокоило, то робота спира поклащанията и вика родителите.


Бебето се поставя в меки материали, които могат да се перат.
Практичен и приятен за окото, Snoo ще радва не само детето, но и неговите родители – като им дарява спокойствие и допълнително време за други дейности и за сън.