Бела и Джордж: една вдъхновяваща история

Бела и Джордж: една вдъхновяваща история

 

 

Светът често ни поднася неприятни емоции. Срещаме се и с хора груби, егоисти, нагли… Понякога ни развалят настроението немарливи, лениви, бездушни образи. В такива мигове сме склонни да обвиняваме едва ли не човечеството във всички възможни мерзости.
Истината е, че добрите хора никога няма да свършат. Тях винаги ще ги има. Така, както животът е пълен със случки, които могат да ни трогнат дълбоко. И да ни напомнят, че преди всичко трябва да съхраним човечността си – затова сме създадени.


Бела Бъртън била на 2,5 години, когато лекарите установили, че страда от синдром на Моркио. Става дума за рядко генетично заболяване, което поразява костните тъкани. Поради това Бела не можела да ходи – придвижвала се с помощта на патерици или инвалидно кресло. И тя, и родителите и вече били приели, че така ще премине живота и…


През 2015 година майка и я завела в кинологически център със специално дресирани кучета. Тя се надявала, че ще се намери куче, което да помогне на дъщеря и да проходи. Но никое от тези, което първоначално срещнали, не проявил интерес към Бела. Докато не се появил Джордж – той и момиченцето веднага се харесали.

Доброволци от организацията Service Dog Project подарили на Бела огромния – тежащ близо 60 килограма немски дог. Той специално е обучен да помага на деца като Бела.
И се случило чудото: благодарение на Джордж, с когото Бела е неразделна, тя проходила. Нещо повече: тя дори започнала да кара велосипед!


Днес Бела е на 11 години и вече не се нуждае от патерици. Тя се учи в обикновено училище, а верният и приятел Джордж е винаги и навсякъде с нея. По време на часовете той дреме в краката и, но е готов щом е нужно веднага да и се притече на помощ.
Bark & Co, която списание “Форбс” определя като една от най-добрите 20 фирми в социалните медии, е специализирана в грижи за кучета.

Включва редица компании – като BarkShop (магазин за аксесоари за домашни любимци), BarkLive (организира различни събития), BarkPost (корпоративния сайт) и др. Bark & Co поддържа и BarkBuddy – безплатно приложение, което помага на хора да осиновят куче от различни спасителни центрове и приюти в САЩ и Канада. В неговата база данни има над 300000 кучета.


Много успешна нейна инициатива е “най-добрия ден на кучето”. В този ден щастливото куче получава всичко, което иска. Трогнати от историята на Бела и нейното куче, Bark & Co организираха празник и за Джордж. През целия този ден кучето се радваше на различни деликатеси, на много подаръци.
Как протече този незабравим най-добър ден за Джордж и Бела можете да видите в клипа.