А тях не ги пускат в музея…

А тях не ги пускат в музея…

 

 

 

Ономити е неголям град в Япония, който се намира в префектурата Хирошима. Населението му е около 140000 души, които се препитават главно с търговия и корабостроене. Развито е и селското стопанство – района е известен със своите мандарини, както и с туризма. Преди около две десетилетия тук е открит и университет. В околностите на града се намира и един от най-известните в Япония будистки манастири – Дзедодзи, основан през 801 година.

Този неголям, но живописен пристанищен град, наскоро доби особена известност в социалните мрежи. Причината за това са два котарака, които от две години искат да попаднат в местния художествен музей. Първоначално това се опитвал да направи черен котарак, а по-късно към него се присъединил и още един – рижав. Фотографиите, където охраната се противопоставя на опитите им да нахлуят в музея, станаха изключително популярни.
Сътрудници на музея споделят пред журналисти, че през тези две години минимум три-четири пъти в седмицата някой от котараците се опитва да влезе през главния вход. Но охраната не му позволява.


Служителите в музея вече са ги приели за свои талисмани и са им дали и имена – Кен Чан (черния котарак) и Го Чан (рижавия котарак). Техните неудачни опити да се промъкнат в зданието се снимат и публикуват на официалния туитър-акаунт на музея. Снимките се следят с огромен интерес от хиляди хора.
От миналата година вече посетители на музея могат да си купят и сувенири с образа на Кен Чан и Го Чан. Открито е и кафе, което също е посветено на котараците. А наскоро сътрудниците на музея признаха със запалени свещи и любовта си към своите неудачни посетители.

В Японии два кота уже два года пытаются зайти в музей, но им мешает охранник.  Кот, Музей, Япония, Гифка, Длиннопост
Двата котарака са улични и живеят недалеч от музея. Хората, които го посещават, се редят на опашка, за да се снимат с вече станалите знаменити и то не само в Япония, Кен Чан и Го Чан.