Будилник, който ражда аромати

Будилник, който ражда аромати

И аз съм от хората, които мразят сутрин пронизващия звън на будилник. Затова с радост прочетох за определено нестандартното решение на този проблем. Идеята за него е на френския тинейджър Гийом Ролан: да те събуди аромата, който обичаш.
– Sensorwake осигурява индивидуален избор и много по-плавен процес на събуждане – казва за своя продукт младия изобретател.
Поставяме в Sensorwake картридж с желан мирис – океан, джунгла, свеж кроасан, кафе, шоколад, мента… После определяме часа на събуждане.

Будилникът разпръсва ароматите две минути, преди мелодична мелодия да напомни деликатно на спящия, че е време за събуждане.
Всяка капсула осигурява 60 събуждания. Системата гарантира пълно пробуждане в продължение на две минути в 99 на сто от случаите.
Гийом активно си сътрудничи с швейцарската парфюмерийна компания Givaudan. А това е сигурно доказателство, че асортимента от аромати, с които ще разполага бъдещия собственик на подобен будилник, тепърва ще се развива.

Тази идея се хареса на много хора – доказателство за това е, че тя за кратко време събра над 200000 долара на платформата Kickstarter. Будилникът, който ражда аромати, влезе и в програмата “Success Engine” на Google, което разкри пред него отлични перспективи.
Добре известно е, че ароматите могат да пораждат силни чувства и емоции. Затова хората приемат с радост това изобретение – то им помага денят им да започва с отлично настроение!