Всеки може да бъде красив

Всеки може да бъде красив

Задават се чудесни празници. От тях очакваме не само вкусни гозби и добри напитки, но и прекрасно настроение. А то се създава освен от пълната трапеза и от красотата наоколо – елхичката с гирлянди и лъскави играчки, осветената стая или салон, звучащата хубава музика…

И разбира се – от свежи, добри и очарователни, привличащи ни с празничния си вид хора.
А за това не се иска много – просто защото в наше време всеки може да бъде красив! В това ни убеждава популярния и определено креативен клип на японската марка SHISEIDO. Не случайно досега той е видян от над десет милиона зрители!


На пръв поглед стаята е пълна с момичета. Но само при първо поглеждане – в действителност в нея има само момчета. Козметика и перука и те вече са неузнаваеми.
Клипът ни подсеща: всеки може да бъде привлекателен – иска се само желание за това. Впрочем много точно го е казал още френският аристократ, писател, юрист, социолог Шарл Монтескьо в много далечната за нас 1745 година:


– Жената има само една възможност да бъде красива, но да бъде привлекателна има сто хиляди възможности!
Това правило спокойно може да отнесем и за представителите на силния пол.


Добре е в празничните дни и тази възможност да имаме предвид. Защото учени глави отдавна са забелязали, че хубавите лица се свързат с позитивни настроения, със смях и щастие. Да се погрижим за външния си вид означава да прибавим още чар към хубавата атмосфера.
И така да зарадваме хората, които са особено скъпи за нас.