Да ви се намира брадва?

Да ви се намира брадва?

Печелиш, ако си популярен. А най-добрата техника, за да я получиш е шока – като предложиш на преситената от всевъзможни усещания публика нещо, с което тя още не се е срещала. Ако съумееш да го измислиш, то за теб ще се заговори и медиите веднага ще ти дойдат на гости. А после само трябва да събираш парите, които си вървят със славата.
И това правило важи навсякъде. То е и в една от най-деликатните и важни области – тази на прическите. Я си спомнете, с какво впечатли света палестинския фризьор Рамадан Одван – с това, че оформяше косите с огън. Освен, че е необичайно, подстригването с пламъци благотворно се отразява на косата – те подобряват структурата на косъма, укрепват го, спасяват го от чупливи негови краища.


Но това не означава, че на някой друг някъде на планетата няма да му хрумне още по-щура идея. И благодарение на нея мълниеносно да получи така нужната му известност. Като на руското момче Данил Истомин от град Новосибирск. Той е много печен стилист и е пробвал различни варианти да оформя прически на клиентите си – с две ножици в двете си ръце едновременно е обработвал коси, подстригвал е и със завързани очи…
Докато не му хрумнало да свърши тази работа с брадва. В интерес на истината идеята не е нова – легендата твърди, че великия руски император Петър I с брадва е бръснел брадите на болярите. Но Данил внася нов елемент в тази техника – той оформя косите не на брадати мъже, а на очарователни дами.


Данил твърди, че да се подстригват коси с брадва е много по-лесно, отколкото с ножици, а и не се отличава кой-знае колко от тях. С брадвата се получават по-точни линии. След първите два-три удара, подстригването е готово – за това са отишли около две минути. Допълнителните удари са дообработка, филигринно оформяне на прическата.
– Да се подстригва с брадва е много по-лесно, отколкото по стандартния начин – обяснява Данил. – С един удар се създава това, за което с ножица ще са ти необходими поне десет срязвания.
Според него за един професионалист този способ не представлява никаква трудност.


Със своя определено нестандартен подход, Данил доби планетарна известност. За него разказа и много популярната медия Mashable, клип с негово подстригване с брадва бе показан и в  американското телевизионно шоу Right This Minute и др.
А феновете на Данил след тази история стремително растат и не само в Русия, но и в много други страни.