Жената, която мами времето

Жената, която мами времето

 

Някои го могат, а други не го могат. Тази велика истина не съм я открил аз – тя е на любимия ми Мечо Пух. И се отнася за всичко – от знаенето на езика суахили от групата Банту до кърпене на дупки по асфалта напролет.
Каква е представата ни за средностатистическа дама на 50 години? Жена, която вече усеща тежестта на времето, жизнената и енергия намалява, поотпуснала се и понатрупала килограми заради многото грижи на работа и у дома, а и болести са и дошли на гости…
Но има и други жени, с половин вековно присъствие в този прекрасен луд свят. Аз вече разказах за модела Кристи Бринкли, която е на 63 години, но изглежда перфектно.
И тя далеч не е единствена, която ни показва, че стига да поискаш, то ще можеш да спреш и времето. Преди две години доста хора бяха потресени, когато се появи книгата-фотоалбум на китайката Кенди Ло “Извън времето”. Буквално за броени дни бяха продадени над 3000 броя от книгата с нейни снимки в бикини и официално вечерно облекло. На този клип виждаме Кенди при представянето на “Извън времето”.

Трудно би повярвал човек, който за пръв път зърва нейни снимки, че тя е имала доста труден живот, родила е и сама възпитава трима сина. Когато е на 24 години (през 1991 г.) Кенди печели титлата Miss Asia Pageant. Но и сега, когато е на 52 години тя изглежда като момиче. Не случайно често я включват в модни шоута и като модел, който показва облекла за тинейджърки. А журналистите много точно я характеризират, като “жената, която измами времето”.
Какъв е секрета на Кенди, който и помага да съхрани прелестта си и след половин век присъствие в този прекрасен луд свят? Тя активно спортува. Не пази никакви диети – режимът и е да яде по-малко, но често, в определени часове. Един път седмично си позволява шоколадов десерт. Пие много вода и чай с билки. Не консумира никакъв алкохол въпреки, че е рекламно лице в Китай на френски коняк и вина. Много пътешества – Индия, Тайланд, Камбоджа, Чехия, Франция…


Вярва в силата на скъпоценните камъни и се старае да ги носи често. Обожава топази, рубини, брилянти. И знае, че всеки от тях и дава нещо различно: топазите – пазят жизнения и тонус, рубините – разкриват женствеността и, брилянтите – възстановяват силите и.
Кенди ни съветва да не обръщаме никакво внимание на завистниците. Да се грижим за себе си, да се глезим отвреме-навреме – с нова прическа, нови обувки…
Може да и вярваме – та това все пак е жената, която знае как да излъже времето…