Да ни събуди мирис на океан

Да ни събуди мирис на океан

 

И аз съм от хората, които мразят сутрин пронизващия звън на будилника. Затова с радост прочетох за определено нестандартното решение на този проблем. Идеята за него е на френския тинейджър Гийом Ролан: да те събуди аромата, който обичаш.
– Sensorwake осигурява индивидуален избор и много по-плавен процес на събуждане – казва за своя продукт младия изобретател.


Поставяме в Sensorwake картридж с желан мирис – океан, джунгла, свеж кроасан, кафе, шоколад, мента… После определяме часа на събуждане. Будилникът разпръсва ароматите две минути, преди мелодична мелодия да напомни деликатно на спящия, че е време за събуждане. Добре известно е, че ароматите могат да пораждат силни чувства и емоции.
Всяка капсула осигурява 60 събуждания. Системата гарантира пълно пробуждане в продължение на две минути в 99 на сто от случаите.
Гийом активно си сътрудничи с швейцарската парфюмерийна компания Givaudan. А това е сигурно доказателство, че асортимента от аромати, с които ще разполага бъдещия собственик на подобен будилник, ще е много богат.


Неотдавна тази нестандартна идея събра за кратко време над 200000 долара на Kickstarter. Будилникът, който ражда аромати, вече е и в програмата “Success Engine” на Google. А това само по себе си говори за уникален стартъп, пред който се очертават отлични перспективи.
И най-вероятно скоро чудесния “ароматен” будилник на Гийом ще зарежда с добро настроение хиляди хора на планетата.