Да превърнеш обикновена тел в истински шедьоври

Да превърнеш обикновена тел в истински шедьоври

В непредсказуемото и несигурно бъдеще, което се задава, едно е ясно: ще печелят тези, които могат да раждат необичайни хрумвания. Ако си в състояние да изненадваш приятно другите хора, да им предлагаш неочаквани, но полезни предмети и услуги, можеш да не се притесняваш за мястото си под слънцето.
Както това прави Карлито Романилос от Филипините: най-обикновена алуминиева тел той превръща в истински шедьоври – модели на различни неща.

Карлито се е родил и израснал в град Ослоб на остров Себу, в бедно, но многолюдно семейство – има четири братя и три сестри. Като дете се труди във фермата и прави играчки от дърво. Продава ги на желаещи, за да припечелва малко пари за семейството си.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е put-karlito-ot-voditelya-avtomobilya-do-xudozhnika-samouchki-vinegret-7.jpg

През далечната 1979 година Карлито напуска Ослоб и се отправя към Манила – столица и втория по големина град на Република Филипини. За да оцелява там работи какво ли не – по строежи, опакова продукти в супермаркет… На 19 години получава шофьорска книжка и се влюбва в автомобилите. Оттогава той работи като личен шофьор на бизнесмени, като водач на повикване.

Свободното си време Карлито посвещава на своите уникални модели на автомобили, мотоциклети, велосипеди, самолети… Сътворява ги ръчно, без помощта на специални инструменти.
А техни фотографии, разпространени в интернет, ги направиха достояние на милиони хора и донесоха на Карлито невероятна популярност.

Моделите му се продават добре в интернет – колекционери от много страни се надпреварват да си купуват негови творби. Мотоциклет от тел Карлито продава за около 35 долара, а по-сложните му проекти се харчат за по 135 долара.
Но за Карлито много по-важно е, че неговите творби радват хора не само във Филипините, но и в много други страни по света.