Единственият странстващ бръснар на планетата

Единственият странстващ бръснар на планетата

 

Преди да се хвърли в света на неизвестното Денис Юшин от руския град Красноярск имал блестяща кариера на инженер-архитект. Освен това той е и художник, скулптор, инструктор по детско-юношески туризъм, промишлен алпинист, сертифициран спасител. Но в душата си явно е търсач на екзотични приключения….
През май 2015 година Денис с мотоциклета си, палатка, спален чувал, камера GoPro и бръснарски принадлежности, пое на шестгодишно околосветско пътешествие. Пътува из Япония, Америка, Европа, Африка, Азия, Австралия, Антарктида…


Денис живее по философията на потока, защото смята, че е глупаво да имаш стриктни планове, след като всичко динамично се мени:
– Огромната част от обстоятелствата, от които се появяват събитията, не сме в състояние да забележим – казва Денис пред журналисти. – А значи няма смисъл всичко да контролираме. Животът все пак ще ни подхвърли случайност, за която дори не можем и да помислим. Когато скачаш с парашут най-важното е да се отпуснеш – тогава въздушния поток те подхваща и те държи. А ако си напрегнат, то започваш да се въртиш. Най-добре е да се отдадеш на потока, да се довериш на хората и света.


Парите за храна и гориво си заработва, като подстригва хората. А това той прави и в най-екстремални условия: под водата, на вулкан, в нощен бар, при полет на парапланер, на въздушен балон, на батут, при забавен скок с парашут…


Преди да се появи в нов град Денис приема и обработва заявки на своя сайт. Пак от него може да се научи и къде той се намира в момента и къде ще бъде скоро. Заради своята нестандартност той няма проблеми с клиентите – да се запознаят с уникалния майстор се образуват опашки от желаещи.