Един обикновен ден за Мелиса

Един обикновен ден за Мелиса

Има хора, които непрекъснато се оплакват, че не им стига времето за нищо. Те твърдят, че имат големи цели, но твърде многото им ангажименти не им позволяват да поемат към тяхното осъществяване. Това са мъже и жени, млади и с понатрупан жизнен опит. И повечето от тях смятат, че други се реализират, просто защото някои ги освобождава от ангажиментите им – като гледането на децата например.

В такива случаи аз се сещам за една снимка. На нея е заснета Мелиса Уордоу – професионален фотограф и е направена в един неин работен ден. Тя снима спортни състезания.
Но тя не само фотографира играта. В едната си ръка Мелиса държи своята DSLR-камера. А в другата – бутилка с мляко. Отпред и на гърба и са привързани двете и деца.
– За мен това е просто обикновен ден – разказва Мелиса на журналисти. – Аз започнах да снимам, преди да се появат децата. Бях на страничната линия като бременна. Аз просто съм там и си върша работата.

Сега тя снима с 3-годишния Йордан на гърба си и 8-месечния Едисон на гърдите си. Съпругът и е треньор, непрекъснато е зает и няма възможност да я отменя в майчинските и ангажименти.
Журналистите нарекоха Мелиса “супержена”. А тя се усмихва и обяснява, че нещата са простички: за нея е по-лесно да носи децата със себе си, защото не иска да се доверява на непозната гувернантка. А ако ги остави без контрол дори и за няколко минути, то те ще устроят невероятни лудости.
Мелиса носи децата  със себе си не само, когато снима, но и когато пазарува например.

photographerwonderwomanfeat
– Това е единственият начин да се уверя, че мога да ги държа на сигурно, няма да са в беда, да се ударят, някои да ги задигне и пр.
Мелиса е селско момиче, което е израснало с четири братя и е свикнало на труд.
– Ние винаги сме работили – казва тя. – Ние първо свършваме работата си, после се подготвяме за следващия ден и едва тогава можем да отидем да вечеряме.
По повод на някои упреци относно нейния родителски стил, изказани във Фейсбук, Мелиса отговаря:
– Хората са различни. За мен децата са моят приоритет. И аз искам да знам, че те са добре.
Не се и съмнявам, че Мелиса ще постига целите, които си поставя в живота. А най-вече ще отгледа и възпита децата си като достойни хора.
И силни, като нея.