Емоции от дълбините на океана

Емоции от дълбините на океана

Малдивите са предпочитано място за туризъм от хиляди хора от цял свят. Тази най-малка островна азиатска държава, се намира на югозапад от Индия и на около 700 км от Шри Ланка. Климатът и е умерен, водата – чиста, а подводния свят в този регион е невероятно богат. Днес на Малдивите са изградени около 90 курортни комплекса и конкуренцията между тях за привличане на туристи, си е доста сериозна.
Но това не тревожи особено собствениците на комплекса Conrad Maldives Rangali Island. Те построиха определено нестандартен хотел – “Мурака” (“корал” на малдивски език). Това вероятно е първата в света подводна резиденция, в която са инвестирани над 15 милиона долара.

Хотелът предлага всичко онова, което търси един разглезен от удобства наш съвременик – зали с тренажори, басейн, бар, ресторант… Подводните стаи са свързани с повърхността с вита стълба. Огромната баня гледа към морските пейзажи. Посетителите получават невероятни възможности да наблюдават за подводния живот в океана.

В Сингапур Resort World Sentosas също предлага двуетажни апартаменти с вид към аквариум, но “Мурак” е несравнимо по-впечатляващ. Построен е с възможностите, които предоставят най-новите технологии. Разположен е на два частни острова, които са съединени с пешеходен мост.

“Мурак” предлага лукс, но най-вече усещания, които други засега не обещават в света. Но е почти сигурно, че той поставя началото на едно непознато направление в туризма – емоции от дълбините на океана…