Животът е прекрасен, въпреки капризите на съдбата

Животът е прекрасен, въпреки капризите на съдбата

 

Винаги съм се възхищавал от духа на хора, към които съдбата не е била особено благосклонна. Те са имали късмета да се родят със здравословен проблем, но не са се предали. А продължават пълноценно да играят ролите си на сцената на своя живот.
Пореден пример за това е момичето, което след като завърши училище, пое на пътешествие из света.

prosthesis-chalkboard-leg-trip-europe-16
Милиони хора правят това, но повечето от тях са здрави. А момичето, за което ви разказвам, се е родило с вродена болест на костите. Наложило се, когато е била на четири годинки, да и ампутират десния крак под коляното.

Athens, Greece

Но това, че е с ограничени възможности съвсем не я е сломило, нито пък я е отчуждило от света. Мисля си, че за това и помага и отличното и чувство за хумор. То я довежда до идеята да боядиса с боя протезата си и после да изписва върху нея името на всеки град, в който се намира.

Munich, Germany
Момичето прави забавни фотографии от пътешествието си. А това, че тя започна да качва снимки от него на сайта Reddit, я превърна в истинска звезда – над милион души вече са гледали снимките и.

Amsterdam, Netherlands
Едно обикновено момиче, което ни радва и вдъхновява с това, което върши. И ни убеждава, че никога не трябва да се предаваме. Защото живота е прекрасен, макар и малко луд.
И си струва да бъде изживяван пълноценно, независимо от капризите на съдбата.