До къде води бягането от часове по физика

До къде води бягането от часове по физика

 

 

 

Ритникът е твърде сериозно оръжие и това най-добре го знаят каратисти и таекундисти. Но и като всичко друго за да умееш да използваш краката си, са нужни определени знания и умения. Като например да познаваш законите на физиката. Какво се случва, когато помниш уроците от училище и когато си бягал от час, ни показват тези две истории с мотоциклетисти.
Първата се случи в град Санта Кларита, разположен в окръг Лос Анджелис, щата Калифорния. Той е сравнително неголям град – общата му площ е 123,90 км и има около 170000 жители. Известен е и с огромните горски пожари, които периодично избухват в неговия район.


А преди време нашумя и заради трика на мотоциклетист, който с един ритник съумя да преобърне два автомобила. Случката стана на трасето Нюхол авеню и бе заснета от камерата на видеорегистратор на следваща го кола. Вероятно между мотоциклетиста и шофьора  е възникнал конфликт. Вбесеният водач на двуколесното средство изритал отстрани сребрист седан и после бързо отпрашил по пътя си.

А това е друга история с мотоциклетист, която се случи наскоро в Бразилия. Тя ни кара да се съмняваме, че героя в нея е посещавал редовно като ученик часове по физика. Също ядосан от поведението на друг участник в движението, той го настига и изритва автомобила му. Следва, обаче, нещо непредвидено за мотоциклетиста – той се оказва седнал на асфалта и чудещ се, какво му се е случило. А причината е, че непремерената сила на удара му с крак е предизвикала обратен на желания ефект.

Затова е добре да учим и физика – кой знае дали няма да ни потрябва някой ден…