За какво служи брадвата

За какво служи брадвата

Печелиш, ако си популярен. А най-добрата техника, за да я получиш е, като предложиш на преситената от всевъзможни усещания публика нещо, с което тя още не се е срещала. Ако съумееш да го измислиш, то за теб ще се заговори, медиите ще ти дойдат на гости. После само трябва да събираш парите, които си вървят със славата.
И това правило важи навсякъде. То е и в една от най-деликатните и важни области – тази на прическите. Руснакът Данил Истомин от град Новосибирск е много печен стилист. Пробвал е различни варианти, за да оформя прически на клиентите си – с две ножици в двете си ръце едновременно е обработвал коси, подстригвал е и със завързани очи…
Докато не му хрумнало да върши тази работа с брадва. В интерес на истината идеята не е нова – легендата твърди, че великия руски император Петър I с брадва е бръснел брадите на болярите. Но Данил внася нов елемент в тази техника – той оформя косите не на брадати мъже, а на очарователни дами.

Данил твърди, че да се подстригват коси с брадва е много по-лесно, отколкото с ножици, а и не се отличава кой-знае колко от тях. С брадвата се получават по-точни линии, прическата се оформя изящно.
– Да се подстригва с брадва е много по-лесно, отколкото по стандартния начин – обяснява Данил. – С един удар се създава това, за което с ножица ще са ти необходими поне десет срязвания.
Според него за един професионалист този способ не представлява никаква трудност.

Със своя определено нестандартен подход, Данил доби световна известност. За него разказа популярната медия Mashable, клип с негово подстригване с брадва бе показан и в американското телевизионно шоу Right This Minute и др.
А феновете на Данил стремително растат – не само в Русия, но и в много други страни.