За ползата от въпросите

За ползата от въпросите

https://d2gg9evh47fn9z.cloudfront.net/thumb_COLOURBOX13634074.jpg

За креативната личност е свойствено да придава много по-голямо значение на въпросите, отколкото на отговорите. Като например: Защо винаги действам така? Какво би се променило, ако погледна по този начин? Как биха постъпили на мое място конкуренти? И т.н.
В компанията Lytro се запитаха, какво затруднява хората, които снимат кино днес. И си отговориха: публиката вече е друга, тя живее в дигиталното пространство и иска повече да вижда и актьорите там. Но на публиката са нужни ефекти, а те доста бавно и трудно се получават с познатите цифрови кинокамери.
И така се роди тяхната вълшебна камера – Lytro Cinema, с включени в нея цифрови ефекти. Необичайната камера позволява нещо, за което кинооператорите досега само са си мечтали: не да снимат наново сцени, които не са удачни, а да ги поправят във вече заснетия материал.
Lytro Cinema не само икономисва време и пари, но предоставя непозната свобода за експериментиране на хората в киното. А това е станало възможно, защото нейните създатели са си задавали много въпроси…