Игла през стъкло

Игла през стъкло

Природата е наделила всеки един от нас с невероятен потенциал. Добре е да си спомняме това винаги, когато се изправим пред някакво препятствие – било то здравословен проблем, който ни тревожи, изпит, който трябва да вземем, планински връх, който да изкачим… Ако познаваме и вярваме в собствените си възможности, то всеки един от нас е способен на чудеса.

Днес едва ли има човек, който да не е чувал за монасите от Шаолин. Това, което те демонстрират в различните си публични изяви не просто впечатлява, но направо шокира повечето от нас, които водим доста различен от техния начин на живот.

Видеоблогъри от The Super Slow Show поканиха за участие в програмата YouTube Originals трима монаси от Шаолин да демонстрират някои свои умения. И те показаха една от техниките си – да пробият с игла стъкло. За да не помисли някой зрител, че наблюдава фокус, зад стъклото бе поставен балон.

Майсторът Фен Фей от Шаолин с лекота хвърли обикновена игла, която премина през стъкленото препятствие. И балонът се спука.
Монасите разказват, че движението “Игла през стъкло”, е само едно от 72-те изкуства на Шаолин. Но са необходими 10 години обучение и тренировки, за да може човек да овладее способността да концентрира своята енергия. А след това точно, силно и с лекота да хвърли тънката игла през стъклото.

Добре е да следим за изкуството на шаолинци – те ни убеждават, че всичко е по силите ни. И това, което днес ни се струва немислимо за постигане, утре може да стане реалност.
Но при едно условие: да повярваме в себе си и да полагаме нужните усилия за това.