Изкуството, което прави децата ни щастливи и успешни

Изкуството, което прави децата ни щастливи и успешни

https://www.privateschooltuitionfund123.org/wp-content/uploads/2018/03/girl-with-crafts-300x200.png

Авет е на 6 години, но съдбата определено не е била благосклонна към него. Заради недостатъчно развити зрителни нерви детето е сляпо с едното око, а с другото вижда много слабо.
Но лишавайки го от зрение, същата тази съдба му е подарила удивителен музикален талант. Авет свири на музикални инструменти, като използва слуха си и докосванията до тях. Освен пианото, детето е влюбено и в китарата. В репертоара му има песни на Адел, The Beatles и други изпълнители.

Сега Авет покорява милиони хора със свое изпълнение на една от най-слушаните песни – “Бохемска рапсодия” на легендарната група „Куин“. Момченцето придобива все по-голяма популярност и поканите към него за изпълнения пред публика непрекъснато се множат.
Това, че изкуството облагородява малки и големи, е установено още преди много векове. Но се оказва, че и в наше време то помага на децата ни да бъдат успешни – първо в училище, а след това и в живота. Едно интересно изследване бе реализирано от екип, ръководен от професора по приложна психология Адам Уинслер към Университетския изследователски център по изкуства „Джордж Мейсън“. То откри, че съществена предпоставка за отлични оценки в училище е дали учениците посещават курсове по музика, танци, визуални изкуства и театър. Учените са наблюдавали група от 31331 деца от предучилищна възраст и ученици между 6 и 8 клас. Така са установили, че след като се вземат предвид всички други фактори, то успеха на децата е бил силно повлиян от това, дали те са се занимавали активно с изкуство.
За това, ако искате децата ви да бъдат щастливи и успешни, не ги лишавайте от една от най-прекрасните страни на живота – истинското изкуство…