Истински лекар

Истински лекар

Тази мила дама вероятно е най-възрастния работещ хирург на планетата. Алла Левушкина догодина ще направи 90 години (родена е през 1928 година) и има близо 70 годишен трудов стаж. Да не повярва човек, че  крехката миниатюрна дама (висока е 152 сантиметра) е направила над 10000 операции и е спасила живота на хиляди хора! Работела е и в санитарна авиация, случвало и се да оперира в склад, конюшня и дори на полето под непрекъснат дъжд. Благодарение на Алла пациенти, които са били отписани от други лекари като безнадеждни, след нейна операция са живяли дълги и щастливи десетилетия.
Всеки ден Алла е в поликлиниката в град Рязан, Русия и прави по четири операции. Пред кабинета и винаги има опашка от хора. И е разбираемо – само за миналата година резултатите от оперативната намеса на тази добра и отговорна жена, са с нулева смъртност.
Знаменитият хирург е носител на много отличия. Но за Алла най-ценното е да види усмивката на лицата на спасените от нея хора и радостта на техните близки.
Милата дама помага не само на хората: тя се грижи за много изоставени животни – котки, кучета, птици.
С живота и работата си Алла показва, какъв трябва да бъде истинския лекар – човек, за който медицината е призвание и непрекъснато работи за усъвършенстване на квалификацията си. Но най-вече – да е състрадателен и да обича хората.