Истински приказки от светлини

Истински приказки от светлини

http://gold-ig.ru/img/109.jpg

В света на креативната индустрия няма запазени позиции за никой – тук всеки може да завоюва признание и да спечели свои пазарни ниши, независимо от кой район на планетата идва.
А креативни личности има навсякъде. Има ги и на остров Тайван – разположен в западната част на Тихия океан, в Източна Азия. Преди няколко години там бе създадена нова дизайнерска агенция – QisDesign. Но макар и млада, тя вече успя да привлече хиляди почитатели от цял свят.
QisDesign е специализирана в областта на осветителните системи. Тя използва само светодиоди, което гарантира икономичност и продължителност на експлоатацията. Те са с ниска температура, можем да ги управляваме само с докосване – включваме, изключваме, регулираме яркостта, променяме ъгала на осветление… Материалите, от които се изработват носителите на осветлението, са здрави и надеждни – те са метал, акрилно стъкло, поликарбонат…


Креативните личности от QisDesign не престават да изненадват потребителите, като им предлагат не просто осветление, а невероятни емоции. Така защитават своята позиция по отношение на дизайна: нещата около нас не е задължително да изглеждат така, както ги познаваме – може и другояче. Техните продукти позволяват на човека да си играе, да комбинира причудливи светлинни композиции според настроението си. Създали са осветителни тела, които ни напомнят клавиатура на пиано и действително прекарвайки пръсти по тях ние променяме и светлината. Серията им Coral ни потапя в света на морето и живите корали, а Seagull напомнят на чайки, които заемат различен наклон. Crystal предлага седем светещи кристали, които можем да сглобяваме, в каквито ни хрумнат форми, като имаме възможност да управляваме скоростта и смяната на цветовете.

Един от последните модели осветителни тела на QisDesign е Infinito. Изработен е от алуминиева сплав и поликарбонат. В духа на четвъртата индустриална революция Infinito е снабден с различни датчици, които позволяват да го управляваме чрез жестове. С поднасяне на дланта си към тази лампа регулираме яркостта, цветовете, динамиката на светлинния поток. Няма да ви затормозвам с технически детайли – по-важното от тях е, че елегантния Infinito харчи само 36 вата. Ако по-голямата част на лампата е фокусирана надолу, то с малката можем да си играем и да създаваме различни светлинни комбинации.

В QisDesign е създаден климат, който дава на дизайнерите свобода за развихряне на въображението им. И резултатите са налице – продуктите им са извън привичното, рутинното и затова не просто привличат вниманието, но даряват и непознати усещания на потребителя. Не случайно те се оценяват изключително високо и от професионалната общност – досега QisDesign са получили над 100 авторитетни международни награди. Сред тях са и особено ценните премии iF Product Design Award, Red Dot Design Award, Good Design Award, Golden Pin Design Award и много други. Всички те са признание за това, че продуктите на QisDesign са с превъзходен дизайн и на световно равнище.
Но най-важното е, че те радват хората – от QisDesign те получават не просто осветителни тела, а истински приказки от светлини.