И чаша пиво…

И чаша пиво…

 

 

Пивото е най-популярната напитка в света – трета по потребление след водата и чая. И една от най-древните – кехлибарената течност е била желана от нашите предшественици още в епохата на ранния неолит. А това е някъде около 9500 години преди нашата ера!
Бенджамин Франклин е американски политик, общественик, учен, издател, дипломат, изобретател. Основал е първата в родината си обществена библиотека.

Inspired By Michelangelo's Sistine Chapel Ceiling Mural. I Call This God's Gift

Но той би останал в историята дори и само с думите, които е изрекъл за любимата напитка на милиони хора по света и у нас:
– Пивото е доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи!

American Goblet. Inspired By Grant Wood
Заради удоволствието, което ни дава пивото, неговите ценители са сред всички представители на човечеството – от хората в офисите до тружениците на полето. Чашата с кехлибарената напитка ни помага да се отпуснем от стреса на всекидневието и да усетим красотата на света. Да се радваме на поредния нов ден и да бъдем добри към себе си и към другите.

The Pint Of Man. Inspired By René Magritte
Скот Кленданиъл е известен художник от Аляска и е влюбен в пивото – сам се определя като “пивен ентусиаст”. Той си зададе въпроса: а какво ще се получи, ако се добави по чаша пиво на известни картини? Вероятно ще бъде забавно!
А после Скот запретна ръкави и започна да рисува. Към картините добавя и кратък коментар.

Inspired By Claude Monet. Pints At The Water Lily Pond
И започнаха да се появяват необикновени и весели неща, които радват зрителя. Особено, ако той е и ценител на пивото.
Повече снимки на делата на Скот ще намерите тук.