И ще има и приказна зима…

И ще има и приказна зима…

Скоро ще дойде лятото. И най-вероятно покрай футболните емоции и задаващите се морски приключения няма да усетим как е отлетяла и есента. А след нея идва зимата. Сезон, който ни носи не само студ и ледени пързалки по улиците, но и невероятно красиви преживявания в планината. Особено, ако си овладял своевременно сноуборда например.


А по-добро време да се направи това от детството няма. Колкото по-рано качим детето си на дъската, толкова повече радостни и незабравими впечатления ще му подарим. Да не говорим пък за зачервените бузки, пълните с чист въздух дробове и забравянето на това що е простуда и грип.

Това е разбрал един баща от руския град Саратов. Човекът се сетил, как да помогне на детето си в усвояването на сноуборд – като използва квадрокоптера си за това. Дори измислил и име на своята уникална система – дронбординг. Явно идеята се е харесала на много хора – до момента това видео е гледано от над половин милион зрители!

А четиригодишната Василиса Ермакова от град Москва не се нуждае от дрон – тя си е направо професионалистка в този невероятно красив спорт! Вася, както я наричат близките и, вероятно е първата в света в своята възрастова група, която прави със сноуборда си скок от трамплин с обръщане на 540 градуса и плавно приземяване на снега! Това е по силите само на най-добрите майстори на сноуборда.

С постиженията си Вася вече е записана в Книгата за рекордите на Русия като най-младата сноубордистка.
Момиченцето е застанала на сноуборда преди една година, когато е била тригодишна. Сама го е направила, докато родителите и са сваляли багажа от колата. И така навлязла в зимните спортове – скейт, ски… Тренира и на батут под наблюдението на баща си Антон.


– Тя ме пита: татко, ако сега падна, ще ме боли ли?- споделя Антон. – А аз и казвам: Вася, ще те заболи, а за да не падаш прави това, което аз те уча. Два пъти ще паднеш, на третия ще се приземиш както трябва. Така преодоляваме страха.
В интерес на истината Вася изобщо не се страхува.

– Ако Вася падне тя не плаче – разказва майка и. – А когато аз отида при нея, тя ми казва: мамо, не трябва да обръщаш внимание – всичко е нормално. И продължава – да почива за нея означава да губи време.


Вася вече е носител на два златни медала от престижни състезания, като е изпреварила съперници на 12 години. Сега момиченцето тренира за нов рекорд – скок с въртене на 900 градуса!


И си има съкровена мечта – да спечели олимпийското злато.
Лично аз не се и съмнявам, че един ден това непременно ще се случи – та нали денят се познава от сутринта…