Какво е нужно, за да потекат пари към теб

Какво е нужно, за да потекат пари към теб

Светът много се е променил. Включително и по отношение на печеленето на пари. Представите, които имаме за този процес търпят невероятни метаморфози. Милиони хора у нас и по света се бъхтят по цял ден, тормозени от всевъзможни началници и капризни клиенти. А с припечелените с много нерви пари после едва свързват двата края. При това едва ли  хранят и илюзии, че нещо ще се промени към по-добро лично за тях. По-скоро ще се случи обратното – със задаващата се автоматизация като нищо могат да останат и без средства за препитание…

Това е едната гледна точка. Но съществува и друга и тя е, че никога досега не е имало толкова възможности за печелене на пари, както в наше време. Благодарение на социалните мрежи и новите технологии за общуване, хора с щури идеи за ден получават толкова, колкото другите за месец, че и за година не могат да си докарат. При това е без значение къде се намират, каква националност са, какво образование имат и дори на колко години са.


Пример за това е е хлапето Даниел Кон. Тя е родена на 7 март 2004 г. и скоро ще навърши 14 години. Но вече печели повече от достатъчно, за да издържа семейството си – майка си Дженифър и брат си Чад.
Как го прави ли? Благодарение на едно щуро хрумване, музикално приложение и милиони фенове, които вече има. Те си умират да наблюдават, как Даниел синхронизира музика с движения на устните си.

Една нощ през 2016 година, докато майка и била на работа, Даниел открила приложението Musical.ly. С него всеки, който пожелае може да създава и качва в мрежата кратки клипове. На тях устните му ще се синхронизират с популярни песни.
Даниел записала и споделила в мрежата първото си 15-секундно синхронизиране на устните. А после започнала буквално да изстрелва видеа, в които уеднаквявала устните си с думите от нашумели парчета.

Оказало се, че нея определено я бива в това занимание. Видеоклиповете й ставали все повече и повече. Скоро възглавила и рейтинга на най-активните потребители на това приложение – нейната страница достигнала до милион души!
А при толкова фенове рекламодатели няма как да не и обърнат внимание. През октомври 2016 г. Даниел получава първата си заявка за реклама.

С нея се свързали хора от маркетинговия отдел на крупна компания и предложили тя да публикува и рекламни клипове. Средната рекламна или спонсорирана видео възможност чрез Musical.ly по онова време била между 400 и 500 долара за клип. А тъй като момичето било твърде активно, то ставало дума за няколко хиляди долара на седмица.

Това най-сетне я накарало да сподели с майка си за своето ново увлечение. Тя определено била стресната, когато узнала какви ги върши нощем нейната 11-годишна дъщеря. Но изпаднала в истински шок, когато разбрала, че детето ще печели от своите занимания много, много повече, отколкото тя самата. За да издържа нея и сина си, Дженифър работела на две места – като преподавател и нощни смени като касиер. Свързвали двата края, но не живеели богато – за майката, дъщерята и по-големия и брат имало само един смартфон например. Дженифър оставяла нощем телефона у дома. И така една нощ, когато майка и била на работа, Даниел влязла в Instagram и открила Musical.ly.

Но явно и Дженифър е предприемчива дама: тя веднага схванала, че нишата, която намерила дъщеря й, си струва да бъде разработена. Затова  напуснала работата си и станала мениджър на своята Даниел. За да има повече време за снимане на клипове тя записала дъщеря си и в онлайн курсове на частно училище.
Днес 13-годишната Даниел е една от най-известните тинейджърки в мрежата. Тя има около 10 милиона фена в популярното Tween app Musical.ly и 1,8 милиона последователи в Instagram.

Естествено, това веднага е довело и до увеличение на приходите и, които сега вероятно вече са стотици хиляди долари. Доказателство за това е факта, че Даниел има сключени договори с такива знаменити марки, като Samsung, Six Flags, Live Nation… Благодарение на нея семейството и вече определено е забогатяло.
Вярно, всеки успех си има своята цена. Клиповете на Даниел и създадоха немалко врагове, които пишат злостни, груби коментари под нейни публикации. Нея я критикуват за това, че не се облича така, както подхожда за възрастта и. Винят я, че движенията на клиповете и са нелепи и т.н.

В интерес на истината на Даниел и майка и не им пука за подобно отношение. Това, което момичето носи на клиповете тя никога не облича, когато е на улицата или в училище. Учи се добре, не върши нередни за възрастта и неща – като не пие алкохол например.
Ако на това, което прави Даниел погледне солиден, мастит естет, той най-вероятно ще се ужаси от видяното. Той ще оцени видеата на тинейджърката като несериозни, дори и глупави.

Ситуацията е същата, както при чалгата например – на много добри, възпитани, образовани хора косите им се изправят, когато я чуят. Но истината е, че на повечето от тях им трябват много месеци упорит труд, за да си докарат сумата, която чалга звезди си заработват само за няколко часа.
Така е и при Даниел и това много добре разбра и оцени майка й. Сега жената разумно разпределя редовно постъпващите в банковата сметка на дъщеря си солидни суми. Около една пета от увеличаващата се печалба отива за храна, сметки, наеми.

Други 20 на сто се натрупват за времето, когато Даниел няма вече да се занимава с този бизнес. Част от парите се спестяват за бъдещето образование на Даниел. Отделно момичето разполага с немалко джобни пари, за които сама решава за какво да си ги харчи.

Danielle Cohn with boyfriend Sebastian
Та ако се върна към редовете, с които започнах този текст, то ще повторя, че днес всичко е много, много по-различно от вчера. И ако искаш да печелиш пари, то определено трябва и да си малко луд. Защото тогава ще можеш да раждаш много щури идеи, с които да омагьосваш и радваш много хора.
И парите ще потекат към теб.