Какво могат тинейджърите

Какво могат тинейджърите

 

 

Те са хора, общо взето непредсказуеми и неуправляеми. От тях всичко може да се очаква. Никак не са лесни за общуване, а и мисленето им трудно би могло да бъде ангажирано за по-дълго и за сериозни неща. И това е разбираемо – те са в тази прелестна възраст, когато търсят себе си и поставят под съмнение общоприети правила на поведение в обществото. С една дума – трудно е да бъдат приобщени към дейности, които възрастните ще определят като действително важни и значими.
Но това е само на пръв поглед. Ако те бъдат заинтригувани и увлечени, то точно тинейджърите са в състояние да сътворят удивителни неща.

Группа подростков вышли на сцену только с барабанами. Но когда они начали...
Барабаните вероятно са един от най-древните музикални инструменти. Нашите предшественици са ги използвали за да предават информация, да предупреждават за опасност, да координират действията си, да въодушевяват бойци. Но и за да лекуват – шаманите например, посредством тях наистина са ускорявали зараствания на рани, укрепвали са имунната система на болни хора. А съвременни проучвания сочат: групови изпълнения на барабани, са в състояние да увеличават клетките в организма ни, които убиват рака. Барабанният ритъм е универсален език, разбираем от всички, независимо от тяхната националност.
Е, ако с тази славна история на барабана бъдат запознати тинейджъри, могат да се случат истински чудеса! Както това стана с Найджъл, Дилън, Мат, Елиас и Йордания от групата Hot Scots: те откриха магията на барабаните и се влюбиха в тях!
А когато това се случи, на другите им остава само да се наслаждават на изпълненията на великолепната петица…