Какво може бумеранга

Какво може бумеранга

 

 

 

 

Хората винаги са се нуждаели от оръжия – да си осигурят прехраната, за самоотбрана или за завоюване на плячка. Историята на човечеството е и история на всевъзможни битки.
Но вероятно едно от най-хитрите и нестандартни решения при оръжията е изобретяването на бумеранга. Може да не носиш лък и кочан със стрели, меч или копие, но малка палка е винаги добре да е с теб.

И понеже ние по природа сме си лениви, не по-различни от нас са били и древните ни предешственици. Те са хвърляли палката по звяра, който са си харесали за закуска, обяд или вечеря. Ако имали късмет го улучвали, но ако нямали е трябвало да се разкарват, за да си приберат обратно палката.


И така бил измислен бумеранга – това въртящо се нещо, което след като било хвърлено отново се връщало при собственика му. Практично и удобно. Първоначално той се е появил в Азия, но най-голямо развитие получил в Австралия. Причината е, че тамошното население много по-късно открило възможностите на лъка и стрелите. Аборигените всъщност измислили и името – бумеранг, палка, която се възвръща при този, който я е захвърлил.

Те го използвали за лов и война, но и като средство в ритуални церемонии. С него най-често са ловували птици. И толкова много са го ценяли, че са го превърнали в обект на изкуството – съхранени са древни бумеранги, украсени с великолепни рисунки.


Логан Бродбент е световен шампион по мятане на бумеранг. И това, което той ни показва си е направо фантастика. Има цели, които той дори не вижда, но с бумеранга си попада точно в тях.
Логан е на 14 години, когато става член на сборния отбор на САЩ по хвърляне на бумеранги. За него не е проблем да порази както близки, така и далечни цели.

Animated GIF-downsized_large.gif

Негов е световния рекорд – хвърлен бумеранг на далечина 162 метра, който обратно идва при Логан.
На видеото ще видите как Логан хвърля бумеранга в една врата, а той се връща през друга, като по пътя си троши малка бутилка.

boom.gif
Световният шампион ни демонстрира и един наистина невероятен трик: уцелва с бумеранга си гонг, който е зад стената и който той няма как да види, когато се прицелва.
Това, което прави Логан ни убеждава отново във великата истина: ако си влюбен в това което правиш, ако упорито се занимаваш, няма начин да не постигнеш невероятни успехи.
Просто защото във всеки един от нас има скрит невероятен потенциал, който очаква да бъде събуден.