Какво предвиди Ванга за 2018-та година

Какво предвиди Ванга за 2018-та година

 

 

Ванга е позната не само у нас. Към нейните предвиждания за перспективите на човечеството често се обръщат хора от различни страни в света. И се припомня, че знаменитата българска пророчица е предвидила атентатите през септември 2001 година в Ню Йорк и Вашингтон. Тя е казвала, че Британия ще излезе от Европейския съюз – операцията, днес известна ни под името брексит (от brexit – съчетание на Britain и exit).

Знаела е, че ще се появи и ще донесе големи беди терористичната организация “Ислямска държава”. И ни е предупреждавала за още много други събития, които ще се случат в света в близкото и далечно бъдеще.
А сега особено популярни станаха две нейни прогнози за това, какво предстои през 2018-та година. Според “Балканския Нострадамус”, както наричат Ванга в много световни медии, през следващите 12 месеца ще се случат две грандиозни събития, които е много вероятно да преобърнат света.


Китай ще стане супердържава и ще измести САЩ от първото място по основния показател бруто вътрешен продукт (БВП). Когато Ванга умира през 1996 година Китай въобще не предвещава подобна промяна. Тогава неговия БВП се оценява на скромните за тази огромна държава 734 милиарда долара. Но в края на миналата година, този основен показател, който свидетелства за потенциала на всяка държава, е на фантастичната сума от около 12 трилиона долара!

И е напълно реално през новата година приноса на Китай в глобалния БВП да надвиши равнището на САЩ.
Другата, изглеждаща фантастично за средата на 90-те години на миналия век прогноза на Ванга – на планетата Венера ще бъде открита “нова форма на енергия”, също е на път да стане реалност. Известно е, че сега в света се търсят алтернативи на петрола, на оптималното използване на възобновяеми енергийни ресурси.


Същевременно все по-голямо внимание се отделя и на откриването на непознати източници на енергия, в това число и в космоса. През март миналата година американската космическа агенция NASA и руския Институт за космически изследвания РАН поставиха началото на съвместен проект – мисията Venera-D, която да бъде реализирана в следващите три години. През юли тази година NASA се готви да изстреля своя апарат Parker Solar Probe.

Неговата задача е да сондира външната корона на Слънцето с помощта на гравитационната сила на Венера. Целта на мисията всъщност е точно това, което предвиди Ванга – да се изучи и разбере, как магнитни полета предизвикват слънчев вятър, т.е. да се открие нов източник на енергия.

Ей такива едни неща е видяла незрящата Ванга за годината, чийто символ е земното жълто куче. И е много вероятно пророчицата за пореден път да се окаже права. А всичко това, колкото и странно да ни се струва на пръв поглед, в някаква степен неизбежно ще засегне и нас – простосмъртните обитатели на този прекрасен и леко луднал свят…