Как би могла да изглежда кухнята ни през 2025 година

Как би могла да изглежда кухнята ни през 2025 година

https://i.kupongid.ru/deals_img/92/38c9d7ca.jpg

В нея прекарваме значителна част от живота си. От нея се носят аромати на вкусни гозби, които разпалват апетита ни. Там най-често се обсъждат и вземат важни за всяко семейство въпроси. Ако в нея се правят кулинарни шедьоври, то те само ще укрепват взаимоотношенията между партньорите и ще радват душите им.
Нейно величество кухнята. И неизменните неща, без които тя няма как да изпълнява ролята си – маса, печка, хладилник, мивка, шкафове с посуда…
Но така изглежда кухнята днес. А какъв ще е вида и утре? Идеи много. Ето една от тях – проекта на IKEA за кухнята през 2025 година. В нея има една многофункционална маса, но тя е доста необичайна. Достатъчно е да поставим върху нея продукт и тя оживява. Камера над масата незабавно проектира върху нея подходящи за продукта рецепти. Посредством таймер определяме необходимото за готвене време. После поставяме тенджерата и започваме да готвим. Няма огромен хладилник, но има контейнери с индукционно охлаждане, напълно достатъчни за приготвяне на вкусна храна. Отпадъците от готвенето сортираме и пускаме в различни отверстия на същата тази маса, които тя сбива и пакетира във вакум, за да се изхвърлят впоследствие. Използваната вода се филтрира и може с нея да си полеем малката градинка, разположена на ръка разстояние.