Как бързо и лесно да станем по-привлекателни

Как бързо и лесно да станем по-привлекателни

 

 

 

Лято е. И онова, което скриват дебелите дрехи през зимата, сега е видимо от всички. Знаем, няма лесна рецепта как да “редактираме” бързо онези зони на тялото ни, които и на самите нас не ни харесват. Нужни са диети, спортуване, нормален сън… Само дето времето все не ни стига точно за това.


Но ако сме нестандартно мислещи хора то и на този проблем ще намерим решение. Нещо повече – можем да го превърнем и в печеливш бизнес!


Това, че всички ние сме пленници и на визуални илюзии е отдавна известно на психолозите. Става дума за майсторлъка да управляваш впечатлението у другите посредством зрителни възприятия.

Съществуват много трикове, с които можем да си добавим нещо, ако то не ни достига. И обратното – да скрием онова, което не бихме искали да се забелязва. Модните дизайнери ги знаят и непрекъснато се възползват от тях.

Достатъчно е дамата да се появи с обувки с високи токчета и тя вече е по-стройна. Зрителни илюзии се постигат и с игра на цветовете, хоризонтални и вертикални линии и пр.


Едни японски симпатяги се сетиха за това и си създадоха фирма за остроумно изкуство и дизайн – ekoD Works. На пазара се появиха техните тениски с оптични илюзии, които обещават да направят тялото на жената и мъжа привлекателно.

Особено внимание те отделят на дамския бюст – зона, която привлича често мъжките погледи.


Може да се спори доколко ефективно е това, което създават нестандартно мислещите глави на екипа на ekoD Works.


Но едно е сигурно: у повечето от нас сътворяваното от тях ражда усмивки и добро настроение…