Как да получите заплата от 70000 лева на месец

Как да получите заплата от 70000 лева на месец

http://ai-news.ru/images/posts/pimg2/pimg2-1119033.jpg

Непредъкът в изкуствения интелект върви със скорост, която е трудно да си представим. Така програмата AlphaGo Zero, която включва самообучение, овладя само за някакви си 240 минути всички възможни варианти за игра на шах. След като анализира познати схеми, ходове, правила, AlphaGo Zero точно сто пъти подред би най-силната позната днес шахматна бот-програма Stockfish.

AlphaGo Zero е разработена в лабораторията за проучвания на изкуствения интелект DeepMind, собственост на Гугъл. Припомням ви, че през есента на 2015 година тази програма срази непобедимия дотогава шампион по играта Го Фан Хуей, пет поредни пъти.
Китайската компания Tencent е една от най-големите на планетата – в списъка е на 10-те най-ценни марки на BrandZ, като изпреварва IBM и McDonald’s. Пазарната и оценка надвишава 500 милиарда долара и така тя се нарежда до Apple, Alphabet, Facebook, Microsoft, Amazon.

Нейният изследователски институт наскоро посочи, че в света има около 300000 специалисти по изкуствен интелект, докато са нужни милиони.
И за да ги получат фирми са готови да плащат суми, които направо ще ни поразят. Според източници от 9 високо технологични компании човек, който има интереси в областта на изкуствения интелект, дори и да е с незначителен опит, спокойно може да разчита на годишна заплата до 500000 долара!

А най-добрите експерти в тази област получават още акции от кампаниите и сключват договори за милиони долара за 4-5 години напред.
Фантастичните заплати не се дават току-така – компаниите, които съумяват да привличат специалисти в тази област, сами получават огромни печалби. Така в Гугъл след внедряване на изкуствен интелект компанията си е осигурила допълнителни приходи в размер на 9 милиарда долара!

Изкуственият интелект скоро ще изпрати милиони хора в бюрата за безработни. Факт е, че сега не просто се осъществява автоматизация на буквално всички професионални области – това вече е минало: в ход е автоматизация на автоматизацията, като стремително навлизат самообучаващи се роботи и изкуствен интелект.
Затова големите заплати вече са там – във всичко, свързано с изкуствения интелект.

При това за да навлезе човек в тази област съвсем не е необходимо да харчи пари и дори да излиза от стаята си. В интернет има достатъчно информация, която ще ви помогне да станете истински ас в света на изкуствения интелект. Така лекции по машинно обучение може да получавате безплатно от специалисти на Калифорнийския технологически университет. Ще овладявате изкуството за създаване на алгоритми чрез преподаватели от Станфордския университет.

Спокойно може да изучавате биологията на мозъка – нещо, което само ще ви е полезно при овладяване на изкуствения интелект, с лекции на специалисти от университета Принстън. Само да поискате безкрайно полезни знания за бъдещата ви звездна реализация ще намирате и в най-известната и обширна база за онлайн курсове – Coursera. И можете да не се съмнявате: в мига, когато овладеете майсторлъка в тази област, незабавно ще бъдете грабнати от компаниите.

От вас зависи – дали ще продължите да си губите времето със сегашната работа, към която най-вероятно вече имате истинска алергия и с доходите от която едва свързвате двата края. Още повече, че не се знае и колко дълго ще сте там – скоро роботи ще почукат и на вашата врата.
А е добре своевременно да ориентирате и децата си – да запретват ръкави и да овладяват математиката. Без нея няма изкуствен интелект.


Важното е човек да поиска. Защото в света на изкуствения интелект няма запазени територии. Точно обратното – там има огромни незаети пространства. И те с готовност ще приемат всеки независимо откъде идва, каква религия изповядва, какво пие и с какъв пол иска да прекарва свободните си мигове.

Сега вече знаете как да получите заплата от около 70000 лева на месец – просто зарязвате всичко, с което се занимавате и се захващате с изкуствения интелект.