Как да се справиш с трафика

Как да се справиш с трафика

 

Да се придвижваш в големите градове на света става все по-трудно – заради стълпотворението от хора и всевъзможни превозни средства. Но ако съществува проблем, това може да значава само едно: ново предизвикателство за всяка щура глава.
И се появяват какви ли не решения на това – да се придвижиш от точка А до точка Б в града. С някои от тях вече се запознахте на сайта ми – нестандартните подходи на Колин Фърз, тунела от кревата до кръчмата на водопроводчика Патси Кер, с превърнатата от Андрей Романов в гъсеничен вседеход “Лада Самара”, с въздушните таксита EHang 184 в Дубай и др.
Но това не означава, че повече нищо ново не е възможно да се измисли – просто това няма как да се случи, защото човешкото въображение няма граници. Най-малкото то ще се досети да пренесе позната идея в друга зона и това вече ще е съвсем различен подход.


Както постъпи София Калинина от град Рудного в Казахстан. Дамата е на почтените 79 години, но това изобщо не и пречи да търси и намира решения на нещата, които са я впечатлили. Като придвижването из родния и град например – София постъпи просто и резултатно: впрегна в количка двете си кучета Рейчел и Бони и така получи сигурен превоз.
Двете кучета са от германската порода шнауцер, а това са отлични приятели, които притежават много ценни качества: здрави са, устойчиви към заболявания, жизнерадостни, енергични, много издръжливи, решителни, безстрашни и предани на стопанина си. Не случайно те се използват и като служебни кучета от полицията при търсене на оръжия, дрога, взривоопасни вещества.
Сега София е напълно независима в придвижването си из града, като не харчи и пари за транспорт. А щом Рейчел и Бони са до нея, тя винаги се чувства в пълна безопасност.