Как да си натрошим орехи

Как да си натрошим орехи

 

 

Аз обичам да похапвам орехи. Освен, че са много вкусни, те са и невероятно полезни за организма ни. Затова вече разказах на сайта ми.
Но орехите могат да бъдат използвани не само за ядене, но и за поставяне на различни рекорди. Включително и световни.
Ли Вейцзун от Китай се занимава с бойни изкуства вече почти три десетилетия.

За това време неговите крака и ръце са се превърнали в смъртоносно оръжие. А дясната си ръка Ли тренира по специална система – т.н. “желязна ръка”. И затова тя, в сравнение с нас, нетрениращите, е невероятно силна.
Това неотдавна Ли демонстрира в родния си град Фошан в провинция Гуандун (Кантон), Югоизточен Китай.

Градът е с население от 1,1 милиона жители. В миналото  е известен с производството на порцелан, днес е богат индустриален център. Та в този популярен китайски град Ли постави нов световен рекорк: той натроши 302 ореха с гола ръка точно за 55,87 секунди. Така той записа името си в книгата за рекорди на Гинес.

Но мотива Ли да покаже силата си не е толкова славата, колкото да запознае хората по света с китайската култура и традиционни бойни изкуства на тази страна.
И разбира се – с невероятните възможности, които се крият в обикновеното човешко тяло. И ако се погрижим за тях, то ще укрепим здравето и психиката си, ще добием увереност в себе си.

И така ще разполагаме с нови възможности да постигаме целите си, да се реализираме на сцената на своя живот.
Предишният рекорд за трошене на орехи принадлежи на индийския майстор на бойни изкуства Прабхакар Реди. С дланта си той натроши за 60 секунди 212 ореха.