Как да останем красиви

Как да останем красиви

 

Нищо ново няма да ви кажа, ако спомена, че без вода не можем. А защо това е така съвсем не е трудно за разбиране – около две трети от нещата, от които сме съставени, е вода. Тя е основен елемент на кръвта ни (тя се състои от 92 на сто вода), на мозъка и мускулите ни (75 на сто вода), на костите ни (22 на сто вода)…
Благодарение на нея се преработва храната, която поемаме. Ако не пием редовно вода кислорода и хранителните вещества няма как да пътуват по кръвоносната ни система. Ще се затрудни и изхвърлянето на отпадъците от жизнената ни дейност… Достатъчни са три дни, прекарани без вода и вече започват сериозни проблеми със здравето ни. Ако обезводняването ни продължи, като нищо можем да стигнем и до кома и сърцето ни да откаже повече да ни служи.


Но водата ни е нужна не единствено, за да работи организма ни като швейцарски часовник. Тя има непосредствено отношение и към това, как изглеждаме, следователно и за нашата успешна реализация в този прекрасен луд свят.
Тайван е остров в западната част на Тихия океан, в Източна Азия. Тъй като острова има формата на сладък картоф, местните жители често наричат себе си „Децата на сладкия картоф.“ Освен с красивата природа, която привлича туристи от цял свят, Тайван е много популярен и с постиженията си във високите технологии. Достатъчно е да спомена, че тук са регистрирани компании, като Foxconn, Quanta Computer, HTC Corporation, Compal Electronics, Asus, Acer Inc…


Но в случая това няма да ни занимава. Сред 23,55-милионното население на острова живеят и четири дами. В Тайван вече ги наричат “богините, които спряха времето”.
А отскоро те са и истински хит в глобалната мрежа. Четирите жени са майката и нейните три дъщери. Най-голямата от сестрите – Лур Хсу е на 41 години, Фейфей Хсу е на 40 години, а Шарон Хсу – на 36 години. Но и майката, която е бивша танцьорка, а сега е на 63 години, често я бъркат с дъщерите и.
През този август Лур Хсу ще навърши 42 години. Тя е интериорен дизайнер и известен моден блогър в Тайван.

Преди две години Лур участва в развлекателно шоу на сестра си Шарон, която е актриса. Тогава хиляди хора във Фейсбук изпаднаха в истински шок, когато чуха как Шарон поздравява сестра си с нейния 40-годишен юбилей. Та Лур имаше безупречна кожа, свежо лице без нито една бръчка и тяло на тинейджърка!
Пред журналистки сестрите признават, че тайната на непреходната им свежест и красота е в това, че те похапват зеленчуци и най-вече пият много вода. Лур споделя:
– Много е важно кожата да е увлажнена! Докато тя не усеща недостатък от влага, можете да не се безпокоите за стареене и бръчки.


Единственото, което Лур пие освен вода, е чашка черно кафе сутрин.
Фейфей е на 40 години и само тя от сестрите има две деца – на 8 и на 10 години. Тя също е убедена, че магията за тяхната непреходна младост е в хидратацията, многото вода, която те пият. От личен опит Фейфей ни съветва:
– Пийте, колкото се може повече вода. Започвайте с голяма чаша леко затоплена вода всяка сутрин. Аз правя това повече от десет години – изпивам по 350-500 мл вода всеки ден…
Става дума за чиста, питейна вода – сестрите не докосват сладки газирани напитки например.


Повече снимки на невероятните сестри ще намерите тук.
Може да вярваме на тези момичета на по няколко десетилетия – водата наистина е магьосник, който трябва да ценим. И да поемаме достатъчно. За здраве, но и за младост и красота.
Затова мили дами не забравяйте водата – ако искате да сте винаги все така очарователни, заредени с енергия и с отлично настроение.