Как да съхраним очарованието си, независимо от годините ни

Как да съхраним очарованието си, независимо от годините ни

Ние, хората, без вода не можем. И това е обяснимо – около две трети от тялото на възрастен човек е вода. Тя е основен елемент на кръвта ни (съдържа 92 на сто вода), на мозъка и мускулите ни (75 на сто вода), на костите ни (22 на сто вода)…
Благодарение на нея се преработва храната, която поемаме. Ако не пием редовно вода кислорода и хранителните вещества няма как да пътуват по кръвоносната ни система. Ще се затрудни и изхвърлянето на отпадъците от жизнената ни дейност…

Достатъчни са три дни, прекарани без вода и вече започват сериозни проблеми със здравето ни. Ако обезводняването ни продължи, като нищо можем да стигнем и до кома и сърцето ни да откаже повече да ни служи.


Но водата ни е нужна не единствено, за да работи организма ни като швейцарски часовник. Тя има непосредствено отношение и към това, как изглеждаме, следователно и за нашата успешна реализация в този прекрасен луд свят.


Тайван е остров в западната част на Тихия океан, в Източна Азия. Тъй като има формата на сладък картоф, местните жители често наричат себе си „Децата на картофа“.

Освен с красивата природа, която привлича туристи от цял свят, Тайван е много популярен и с постиженията си във високите технологии. Достатъчно е да спомена, че тук са регистрирани компании, като Foxconn, Quanta Computer, HTC Corporation, Compal Electronics, Asus, Acer Inc…

Но в случая не това ни занимава, а една майка и нейните три дъщери. В Тайван вече ги наричат “богините, които спряха времето”. Най-голямата от сестрите – Лур Хсу е на 42 години, Фейфей Хсу е на 41 години, а Шарон Хсу – на 37 години. Но и майката, която е бивша танцьорка, а сега е на 64 години, често я бъркат с дъщерите и.


През този август Лур Хсу ще навърши 43 години. Тя е интериорен дизайнер и известен моден блогър в Тайван. Преди три години Лур участва в развлекателно шоу на сестра си Шарон, която е актриса. Тогава хиляди хора във Фейсбук изпаднаха в истински шок, когато чуха как Шарон поздравява сестра си с нейния 40-годишен юбилей. Та Лур има безупречна кожа, свежо лице без нито една бръчка и тяло на тинейджърка!

Пред журналистки сестрите признават, че тайната на непреходната им свежест и красота е в това, че те похапват зеленчуци, но най-вече пият много вода. Лур споделя:
– Много е важно кожата да е овлажнена! Докато тя не усеща недостатък от влага, можете да не се безпокоите за стареене и бръчки.


Единственото, което Лур пие освен вода, е чашка черно кафе сутрин.
Фейфей е на 41 години и само тя от сестрите има две деца – на 9 и на 11 години. Тя също е убедена, че магията за тяхната непреходна младост е в многото вода, която те пият. От личен опит Фейфей ни съветва:


– Пийте, колкото се може повече вода. Започвайте с голяма чаша леко затоплена вода всяка сутрин. Аз правя това повече от десет години – изпивам по 350-500 мл вода всеки ден…
Става дума за чиста, питейна вода – сестрите не докосват сладки газирани напитки например.

Може да вярваме на тези момичета на по над няколко десетилетия – водата наистина е магьосник, който трябва да ценим. И да поемаме достатъчно от нея всеки ден. За да бъдем здрави, енергични и привлекателни.