Да увеличим заплатата си и да си осигурим прекрасно тяло

Да увеличим заплатата си и да си осигурим прекрасно тяло

Храната е нещо, към което всички проявяваме голям интерес. За едни проблема е как да свържат двата края при тези непрекъснато растящи цени на хранителни продукти. Други се притесняват не си ли хапват повече, отколкото трябва. Трети посвещават цялото си свободно време, за да откриват и експериментират с нови кулинарни изкушения. Едни ядат, за да живеят. Други живеят, за да ядат. Храната е радост и мъка, тя е наслада, но ражда и затруднения.
Има хора, обаче, които са загубили интереса към всичко, което се отнася до храната. Просто те са спрели да ядат.
Става дума за привържениците на т.н. бретарианство. Това е определено нестандартен начин на живот, който изключва храненето като процес. Своята жизнена енергия бретарианците поддържат само чрез светлина, вятър и божествени вибрации, в съществуването на които те вярват. Те са убедени, че така спират процеса на стареене и си откриват пътя към безсмъртието.


В света са познати около 5000 души, които се хранят само от слънцето и пият вода. Те не приемат нищо или почти нищо друго.
За да живеем ние се нуждаем от енергия. Теоретично е допустимо да я получаваме от околната среда, а не от храна, която да преработваме вътре в себе си. Това е известно на хората, които познават добре учението на йогите или китайската практика цигун например. Една от идеите на тези знания  е, че човешкото тяло може да преобразува енергията от околната среда в хранителни вещества.

Акахи Рикардо е на 36 години, а съпругата му Камила Кастело е с две години по-малка от него. Те живеят в района между Калифорния и Еквадор. Запознават се през 2005 година и три години по-късно сключват брак.
През 2008 г., когато пътешестват из Южна Америка, техен приятел ги запознава с бретарианството. То ги заинтригувало и те решили да опитат, как е да не се храниш. Започнали постепенно – първо преминали от вегетарианска на сурова веганска диета (това е много строга вегетарианска диета, при която не се ядат дори яйца и всякакви млечни продукти). След това яли само плодове, а после направили 21-дневен бретариански преход. В него през първите седем дни не са консумирали нищо, освен въздух. След това 14 дни са пили по малко вода и разреден сок.


После три години Камила и Акахи нищо не са яли. Сега понякога те се хранят при специални събития или когато тя иска да пробва плодове.
Твърдят, че им е непознато чувството на глад. Пред журналисти споделят:
– Нашата храна е енергията, която съществува във Вселената и вътре в нас!
Камила е практикувала т.н. бретарианска бременост – когато е била бременна с първото си дете е яла твърда храна само 5 пъти за 9 месеца.

– Хората лесно могат да живеят без храна, ако те са свързани с енергията, която съществува във всичко, даже и в самото дишане – твърди Камила. – По времето на моята бременност аз просто не усещах глад. Ето защо аз нормално живеех и нищо не хапвах. Анализите на кръвта ми тогава бяха безупречни и аз родих здраво момче.
Камила е убедена, че бретарианството я прави силна и щастлива. Тя разказва, че когато е била по-млада, теглото и постоянно се е променяло. Но сега, след като е родила две деца, нейното тяло моментално се е върнало към своята естествена форма.

Децата на Камила и Акахи не практикуват бретарианство.
– Ние не се опитваме да ги променяме – разказва Акахи. – Позволяваме им да ядат всичко, което те поискат – сок, зеленчуци, пица или сладолед. Ние искаме с израстването си те да пробват различни вкусове и да си изградят здрави отношения с храната.


Сега на Камила и Акахи за да живеят им е достатъчно само три пъти седмично да поемат зеленчуков бульон или плодове. Но не се хранят така всяка седмица.
– Преди много обичах да ям – казва Акахи. – Но след като минах на бретарианство от 2008 година насам чувството ми за глад просто изчезна!
Ако вярваме на статистиците, повечето от нас близо половината от месечния си бюджет изразходват за покупка на неща за ядене. А разумните хора помнят древното правило: спестения лев е спечелен лев. Излиза, че ако не харчим пари за храна ние увеличаваме осезаемо заплатата си. А като не ядем няма как да трупаме и излишни килограми.
Сега стана ли ви ясно, как да увеличите заплатата си и да получите страхотна фигура? Просто се радвайте на слънцето…