Кога жената е най-привлекателна: 1 част

Кога жената е най-привлекателна: 1 част

 

 

Всички ние – без изключение, носим в главите си всевъзможни представи за нещата от живота. И често те сe разминават с реалността. Като възгледите ни за възможностите на хората на различна възраст например. Мислим си, че детето е твърде малко, за да го натоварваме със сериозни ангажименти. Или предполагаме, че човека е твърде възрастен, за да имаме към него делови очаквания.
И обикновено грешим. На сайта аз разказах за Белла Девяткина, която макар да е само на четири годинки, вече говори на седем езика. И нейни връстници, с които тя дружи, си е съвсем нормално да знаят по 4-5 езика.
Ник Д‘Алоизио е на 17 години, когато в банковата му сметка постъпват 27 милиона долара кеш и още три милиона долара получава в акции от компанията Яху. Пари, заплатени на тинейджъра, заради създадения от него мобилен агрегатор за новини Summly. Той получава и предложение, на което не може да откаже: продуктов мениджър в управлението на компанията. Така Ник става най-младия ръководител в системата на световноизвестната Яху.


Запознах ви и с германката Ингебор Моц – когато навърши 85-години тя постигна своята пълна финансова независимост. Тя ни доказва, че ако наближаваш 90-те години не означава, че трябва да се предадеш – без да има специално образование, всеки ден тя печели по над 10000 евро. А в банковата си сметка вече е натрупала над 3 милиона евро! Успех, достоен за уважение особено, ако се вземе предвид, че тя стартира бизнеса си, когато е на 75 години. И че първоначалния и капитал е около 40000 евро. Дамата написа книгата “Борсов детектив”, която се превърна в настолно четиво за всеки немски инвеститор и добави сериозна сума към личното и богатство. Много нейни връстнички отдавна са се предали, но баба Ингебор кипи от енергия: продължава да изнася лекции, дава телефонни консултации и учи всеки желаещ, който си плати, как да прави пари на фондовия пазар.
И все пак – как влияят годините на нашите възможности? Кое кога е най-добре да вършим, вървейки по пътищата на своя уникален и неповторим живот?


Попаднах на любопитна публикация, в която са събрани и анализирани резултати от различни научни проучвания и експерименти. Те ни дават полезна информация за това, какво най-добре ни се удава през различните години на живота ни.
Нека да се запознаем с някои от изводите на социолози и психолози, за конкретните ни възможности в нашето детство, младост, средна и почтена възраст.
1.
Най-добрият период за научаване на чужд език е до седем годишна възраст. И колкото по-малко е детето, толкова по-лесно ще учи езика. Това ни доказва и Белла със своите невероятни постижения. Родителите трябва да помнят, че чужди езици децата им трябва да започнат да учат преди да тръгнат на училище.
2.
Нашият мозък е най-мощен, когато сме на 18 години. В тази възраст той постига най-висока скорост на обработка на постъпващата информация, отлично работят и неговите изчислителни способности.


3.
С възрастта ни става все по-трудно да запомняме имената на хора, с които се запознаваме. Но проучвания показват, че този проблем практически не съществува за тези, които са на 22 години.
4.
Жената е най-привлекателна и най-удовлетворена от живота на 23 години – тогава тя изглежда на мъжете най-хубава, а и самата тя е най-радостна от живота.
Що се отнася до мъжете, то възрастта им не се отразява на привлекателността им – поне това твърдят изследователи.
5.
Най-силни са нашите мускули, когато сме на 25 години. Но най-интересното е, че този период на оптимален мускулен тонус, спокойно може да продължим и докато сме живи. За това е необходимо редовно и активно да спортуваме и правилно да се храним.


6.
Най-доброто време за вземане на оптимално решение да сключим или не брак е, когато сме на 26 години. Тогава ние вече сме успели да се запознаем с немалко потенциални партньори, наясно сме с изискванията си към тях и сме сигурни, че с точно този човек искаме да вървим по жизнения си път. Статистически наблюдения показват, че най-малко разводи има сред двойките, които са сключили брак на възраст 28-32 години.
7.
На 28 години имаме в себе си потенциал за победители в лекоатлетически състезания. Ако анализираме резултатите от всички маратони за последния половин век ще се уверим, че средната възраст на победителите е точно тази – 28 години.


8.
Най-здрави са костите ни, когато сме на 30 години. Проблемът е, че след тях те започват да стават все по-крехки. Но има немалко възможности да укрепваме състоянието им – като се храним правилно, като редовно спортуваме, но при това и внимаваме да ни ги трошим.
9.
Ако обичате шахмата, то е добре да знаете, че най-добрите партии може да изиграете, когато сте на 31 години. Учени са търсели отговор на въпроса, какви изменения стават в мисленето ни през годините. И така са установили, че на 31 години, са били изиграни най-успешните партии от 96 от най-добрите гросмайстори на всички времена.