Кой ви прави прическата?

Кой ви прави прическата?

http://3.bp.blogspot.com/-o75NnTzsd90/VlsJasPwejI/AAAAAAAABFQ/ViPfNXsnMSo/s320/12019784_1640815639537398_5510717879387085007_n.jpg

Каквото и да ни говорят, но нашата външност директно влияе върху това, как се отнасят към нас. Ако сме привлекателни имаме далеч повече шансове отколкото, ако не сме. За кандидати за работно място с равни възможности почти е сигурно, че ще бъде предпочетен този, който е очарователен. Проучване сред 1200 души например сочи, че ако ние сме външно привлекателни имаме по-големи шансове да получим добра заплата или да ни плащат повече, отколкото на другите.
И не случайно и жените, и мъжете все повече време посвещават на своето разкрасяване. Друго любопитно проучване бе осъществено сред 2000 възрастни и 200 тинейджъри. И така бе установено, че за поддържане на външния си вид жените отделят 6,4 часа седмично, а мъжете – 4,5 часа. Но тинейджърите посвещават на това 7,7 часа всяка седмица!

А за да бъдем привлекателни важна роля се пада на различни експерти по макиаж и прически. Най-добрите от тях се ползват с огромна популярност, имат много и лоялни клиенти.
Сред тях се оказа и англичанина Джек, който буквално подлуди много жени със своите съвети за разкрасяване. Любопитното е, че Джек е едва на 10 години.


Всичко започна след поставяне на негово видео в VibeswithBae. Само във Фейсбук клипа с название “Какво ще направите, ако хванете сина си да прави това?”, за две седмици събра над 57 милиона гледания. В Инстаграм за това, което върши Джек, следят над 80000 души. Хиляди са и зрителите на клиповете с него в YouTube.
Моето мнение е, най-вероятно цялата история около Джек си е пиарско събитие, направено специално за козметични фирми, за да се популяризират продуктите им. Но това не отменя факта, че хлапето печели нови и нови фенове.


Още по-интересен с това, че е истински, е едно друго момче – Богдан Фролов. Той също е на 10 години, но е невероятен магьосник в подстригването и прическите. Победител е вече и в различни конкурси по фризьорство. В свободното си време от училище той прави сватбени и вечерни прически.
Роден е и живее в град Киров, който е разположен на река Вятка, на 896 километра на североизток от Москва. Населението му е около половин милион души.


По думите на майка му – Оксана Фролова, на четиригодишна възраст Богдан вече и е правел прически, а така също и на възпитателките в детската градина. Когато неговите връстници са пожелавали за рождения си ден автомобилчета и разни конструктори, Богдан е искал пони с дълга грива. За да му прави прическа.

Когато става на 8 години неговите родители му подаряват манекен, за да може да тренира, когато пожелае. Хлапето е гледало видеоуроци в интернет и така е шлифовало майсторството си. По време на детските летни лагери Богдан прави до 19 прически дневно за момичетата, възпитателките и медицинските сестри. До 20 минути той прави и най-сложна прическа.
Богдан гостува в шоуто на Максим Галкин и там показа своята дарба.