Кой да ни връзва маратонките

Кой да ни връзва маратонките

https://cdn.idntimes.com/content-images/community/2017/05/sneakers-termahal-8-240cfd2030bad41f013555713a32bf55_300x200.jpg

Като всяка друга година, така и новата ще има с какво да ни изненада в областта на най-новите технологии. И това се отнася не само до света на генната модификация и роботите, но и до такива обикновени, но необходими ни предмети, като маратонките например.
През тази година пазара ще бъде залят от най-новите маратонки Nike Adaptive. Моделът HyperAdapt 1.0. вече се появи в най-големите магазини на Nike.
За разлика от досега познатите ни, те са снабдени с автоматично завързване. В тях е приложена системата Electric Adaptable Reaction Lacing (E.A.R.L.), която позволява обувките сами да се завързват на крака, след като петата докосне датчика вътре в тях. Отстрани на маратонките има два бутона, които позволяват да се засилва или отслабва стягането на връзките.
И това не е всичко: създателите им са помислили и за удобството на този, който ще се движи с тях. Новата технология позволява завързването да е съобразено с индивидуалните особености на човека. Или другояче казано обувката се адаптира към уникалните движения на техния собственик. И така му осигурява не просто суперкомфортно движение, а направо летене!
Единственият недостатък на високотехнологичните маратонки, е цената им – тя е 720 долара. И за много от нас тя може да се окаже твърде височка.
Затова докато чакаме цените на супермаратонките да паднат, сами ще трябва да си връзваме маратонките. Като нищо може да се окаже, че точно ние ще сме и печелившите – та тези движения определено са полезни за здравето ни…