Кой е най-безопасният автомобил в света?

Кой е най-безопасният автомобил в света?

https://www.goauto.com.au/images/1d5a2b2af9169abb8bd3cda5b6e2e4acd9e7a0b3.jpg

Колите по нашите пътища непрекъснато се увеличават. Всеки ден само в София се регистрират няколкостотин купени автомобили, преобладаващата част от които са над 15-20 години. Като добавим към ръста на колите и манталитета на много шофьори – мъже и жени, нормално е и катастрофите да растат в геометрична прогресия. Страната ни отдавна вече е на първо място в Европейския съюз по загинали при катастрофи на един милион души от населението.
Тенденцията е ясно изразена: колите няма да намаляват, хаоса по улиците на градовете и по пътищата на страната ни, едва ли ще бъде овладян – най-вече заради безотговорността на шофьори. И никой не е застрахован, че няма да срещне утре на пътя си агресивен образ зад волана, въобразяващ си, че е супер рали пилот.

http://catalogcars.net/wp-content/uploads/2014/07/wpid-Volvo-XC90-Signature-Edition-14-1-1024x6821.jpg

На този фон за човека, тръгнал да си купува автомобил, свръхважен би следвало да е въпроса: коя е най-сигурната кола, която ще защити мен и пътниците в купето, при евентуален удар?
Специалисти от различни страни също си задават този въпрос. И намират и отговора на него: Volvo XC90. Откакто тази кола се е появила на пазара във Великобритания например, а това е станало преди около 17 години, няма човек загинал при катастрофа в нея. А в тази страна броя на колите Volvo XC90 са над 50000! И катастрофите там не са малко. Но шведския кросроувър сигурно защитава пътниците при евентуална катастрофа.
Новите модели на Volvo XC90 комбинират по уникален начин ултраздравата стоманена каросерия, усъвършенстваните системи за обезопасяване и стандартната система City Safety за автономно спиране. За да осигурят възможно най-високо равнище на безопасност за човека.
Животът ни е един и неповторим. Както и този на близките ни. Затова не е зле да си спомним и за шведския производител, когато решим да си купуваме автомобил…