Кой ще оправи леглото ви утре?

Кой ще оправи леглото ви утре?

Редовните посетители – “на живо” или онлайн, на специализираните магазини за битова техника и различни аксесоари за дома, добре познават напредъка в този много важен за живота ни сектор. Умни хладилници, прахосмукачки, тостери, телевизори – във все повече уреди се внедрява изкуствен интелект. И така те получават добавена стойност: могат да ни информират за нещата, които ни интересуват, предлагат ни музика, сами се програмират, за да ни пестят време…
Но винаги можем да бъдем изненадани с нещо, което не сме очаквали.

Нестандарно мислещи глави се сетиха, че няма да е зле и други неща в дома ни да поумнеят. Така се появиха мебелите Ori (съкратено от Origami – познатото ни древно японско изкуство за създаване на фигури чрез сгъване на листове хартия без употреба на лепило и ножици). Достатъчно да дадем гласова команда и Ori ще оправи кревата ни, след като сме събудили. Ще премести мебели, за да може да си направим сутрешната гимнастика.

Но ако ни се пийва, а ни мързи да станем от дивана, на който сме полегнали, той ще приближи масичката до нас. Мебелите Ori са не само удобни, но и леки и в случай на необходимост (спре тока например), те лесно могат да се променят и ръчно.
Умните трансформиращи се мебели имат големи перспективи. В условията на стремително урбанизиращия се свят, все повече хора заживяват в неголеми жилища. Те не могат да си позволят лукса да имат отделна спалня и затова променящите се мебели, са оптимално решение за тях.