Колите превземат небето

Колите превземат небето

https://2.bp.blogspot.com/-MaR8wu033ZI/WT0_eDIv6PI/AAAAAAAAFCo/sheAiNyFiZcCnIP7HhE3Z13EmTiE81IqwCLcB/s320/aeromobil-flying-car.jpg

Да се шофира в големите градове става все по-трудно. А урбанизацията тепърва стремително ще се развива и ще насочва към тях нови милиони хора. Следователно и автомобилния трафик само ще се усложнява, няма да е по-комфортен.
Едно възможно решение е автомобилите да се движат и в небето. За това днес работи и технологичната компания AeroMobil от Словакия – една от най-бързо развиващите се държави в Централна и Източна Европа. След броени месеци ще започнат изпитанията на нейния последен модел летящ автомобил. Компанията планира през следващата година да започне продажбата на AeroMobil 4.0., който за първи път бе показан в Китай неотдавна.

https://d.wpimg.pl/1143779275-580638481/automobil-flying-car.jpg

Сега върху летящия автомобил работят около 40 специалиста от 8 държави в света.
Колата пътува като всяка друга по пътища, а за да се трансформира за полет, са и нужни не повече от три минути. За да излети на нея са и нужни около 500 метра. Горивото, което ползва, е обикновен бензин. Снабдена е и с парашути за двамата пътници.
Създаден от свръхздрави и свръхлеки материали, AeroMobil 4.0. ще е в състояние да осигурява ефективно и екологично безопасно пътуване на кратки и средни разстояния.