Котката на интернет

Котката на интернет

Стресът е едно от най-разпространените неща в нашия дигитален и невероятно напрегнат свят. И определено много опасен за здравето ни. Затова хората се опитват с различни начини да се отървават от него – от спорт до алкохол.
Но има експерти, за които един от най-ефективните начини за това е да си имаме котка. Нейното мрънкане като с магическа пръчка ще гони напрежението от трудния ден.

За съжаление, любимото животинче не винаги може да е до нас. За да ни успокоява и да прави деня ни много по-резултатен.
Е, това вече не е никакъв проблем. Защото една креативна личност – Стефан Пиджън, се сети и спретна един уникален сайт – Purrli. На него има звуков панел, с който посетителя може да регулира силата на звука, честотата, тембъра на мъркането на котката според собственото си настроение.

Движейки лоста настрани, той може да направи нейните звуци щастливи или сънни. Може да създаде ефект на котка, която е наблизо или далече от него. Но ако поиска ще чува и котешкото мяукане.
Този не само любопитен, но определено и полезен за много хора проект, Стефан създава като развитие на своето приложение Purr generator. То се появява през 2015.

Прототип на виртуалната котка Purrli е истинската жива котка Бабуш. Точно тя е помогнала да се създаде и аудио-модела.
Феновете на Purrli никак не са малко и се увеличават непрекъснато.

Някои чуват котешкото мъркане на работното си място, когато им е скучно по собствената им котка. Други пък са установили, че слушането му напълно замества музиката.

Тази простичка идея – виртуална котка, която да мърка, вече радва немалко хора на планетата. Тя им помага да се успокояват и да се справят с всекидневното напрежение. И те са благодарни на Стефан за усмивките и доброто настроение, които им подарява.