Красиви, независимо от датата ни на раждане: част 3

Красиви, независимо от датата ни на раждане: част 3

 

Добре е да помним, че смъртността от недостиг на физически упражнения два пъти надвишава тази от затлъстяване. Това установиха учени от университета в Кембридж. Дори обикновеното ходене е достатъчно за поддържане на отлично здраве -необходими са ви 20 минути интензивно ходене и вие рязко ще намалите опасността от ранна смърт. Тези изводи изследователите са направили, след като са анализирали информация за начина на живот на 334000 европейци – мъже и жени, спортуващи и мързелуващи. Така е било установено, че тези които всеки ден ходят, намаляват с една трета риска от ранна смърт.


Разбира се, тези изследователи предупреждават и за опасността от свръхтегло – ако човек е допуснал това да му се случи, то трябва да приеме и вървящите заедно с излишните килограми сърдечно-съдови заболявания, диабет, високо кръвно, инсулт, камъни в жлъчката, подагра, остеоартрит, астма, развитие на някои видове рак…
Каролинският институт е най-добрия университет в областта на медицината в Швеция и е един от водещите университети в Европа. Там установиха, че точно заниманията със спорт водят към моментално изгаряне на мазнини. Нормалното тегло, за което е нужно да се спортува, осигурява на човека отлично здраве, дълголетие, здрав сън, самочувствие и привлекателен външен вид.


Китайката Лю Йелин не е от богато семейство, което да се грижи за нея. Момичето е на 17 години, когато е принудено да започне работа, за да се издържа. Дълги години работи в библиотека, докато навършва 50 години и се пенсионира.
Но половинвековната Лю изглежда точно така, както е изглеждала, когато е била на 17 години. Прекрасна кожа, без никакви бръчки, потресаващо съблазнително тяло. Когато тя и 22-годишния и син, който е асистент в кинокомпания се разхождат, всички непознати ги приемат за влюбена двойка.


Няма защо да се чудим, че след като се появиха нейни снимки в мрежата, тя буквално за часове си спечели 75000 последователи.
Лю казва, че много рядко ползва козметика. Тайната на невероятната си красота тя обяснява с това, че е влюбена в спорта. Повече от 30 години Лю всеки ден намира време за физически упражнения. А най-обича да плува през зимата, под открито небе.
Запомнете девиза на Лю, той може да ви помогне в постигането на целта – да разкриете и закрепите собственото си очарование:
– Ако не ти харесва външния ти вид, значи ти недостатъчно си се трудил над него!


Простичко и невероятно точно казано. Поискайте, а после започнете да спортувате, ако вече не го правите.
Добре е да си запазите линка към този материал. И ако възникне ситуация, в която се колебаете да спортувате или не, то се върнете към него. Разгледайте снимките на Лю, клипа с нея. Представате си, как и вашето тяло ще изглежда, ако упорито и всекидневно работите върху него. Така, както прави това 50-годишната Лю. Изградете си приоритети и на второ място – веднага след храненето, поставете активния спорт.
Определено няма да съжалявате за времето, което ще отделите за него. Ще бъдете невероятно изненадани от ефекта, който ще последва. А той непременно ще се появи – можете да не се съмнявате в това. Той ще е в отличното ви здраве и жизнената енергия, която си върви с него. А тялото ви ще ви радва, защото ще излъчва привлекателност и съблазн.