Красиви, независимо от датата ни на раждане: част 1

Красиви, независимо от датата ни на раждане: част 1

Не се и съмнявам, че сте наясно относно една простичка истина: днес печелят тези, които изглеждат съблазнително, които са красиви и пленителни. Те са в състояние да омайват всеки – мъже и жени, млади и възрастни, учени и недоучени, обичащи тиквички или кремвирши. И така да постигат целите си, независимо какви са те: мечтано работно място, интересна командировка в чужбина, по-висока заплата, изгоден банков кредит… Я си спомнете за проучването на колеги от Лондон Метрополитън Юнивърсити: те са забелязали, че съблазнително изглеждащите студентки получават много по-добри оценки, отколкото по-малко привлекателните. От лични наблюдения мога да потвърдя извода на колегите: така е! Вероятно и в бъдеще ще е така, защото привлекателните хора са като магия, на която не можеш да устоиш.


И сега най-любопитното: всеки може да бъде очарователен, харизматичен! Но при едно условие – все пак полага известни грижи за това. А усилията ни трябва да са насочени в две области.
Първата е храната – от това, което слагаме в устата си, ще зависи в изключителна степен не само здравето, но и външния ни вид. Впрочем за едно и също нещо става дума: здравия човек е съблазнителен, болния поражда състрадание.
Манджата несъмнено е от голямо значение, но има още един инструмент за разкриване и активиране на чара ни. Нарича се спорт.


Не е тайна, че много хора не са доволни от своето тяло и мечтаят да придобият стройна и прекрасна фигура. Проучвания във Великобритания сочат, че само една от 50 жени се харесва, как изглежда. Преобладаващата част от британките мечтаят да свалят средно около 10 килограма. Средната британка мисли за тялото си на всеки 15 минути, а около една трета се сещат за него във всяка свободна минута. Жените най-мразят бедрата си – от тях са недоволни 87 на сто от британките. Около половината са разочаровани от своите гърди, крака, ръце, лице, шия. Те смятат, че некрасивото им тяло влияе на техния сексуален живот и са убедени, че те ще се чувстват много по-добре, ако се промени тялото им.


Световно известната певица Мадона е родена в Бей Сити, Мичиган на 16 август 1958 г. Само от продажба на албуми тя е спечелила над 400 милиона долара, но личното и богатство е около милиард долара. Но макар и на 58 години кралицата на поп музиката привлича погледите на милиони мъже на планетата. Как постига това ли? Много просто: тя всеки ден е във фитнес-салона. Пред журналисти чаровната дама споделя:
– Ходя на фитнес по здравословни и естетически причини. Ако трябва да изляза на сцената и да скачам наоколо в предизвикателни панталони за предпочитане е да изглеждам добре. Освен това, когато съм на сцената, аз съм като атлет и трябва да съм в добра форма. Не съм изпаднала в паника, просто зная каква ми е работата и че ако искам да нося, каквото си пожелая на сцената, тялото ми трябва да изглежда добре.


Личната и треньорка Никол Уинфофер работи с Мадона от 2009 година. Тя споделя, че ако една жена поиска да има тяло като на Мадона, ще са и необходими дисциплина, програма, изобретателност, тренировки, здраве, енергия, сън, почивка, отдаденост… Мадона тренира с нея два часа дневно по шест пъти в седмицата. Според Никол след като Мадона – една от най-ангажираните звезди на планетата намира време да спортува, то това задължително трябва да правят и другите жени, които са много далеч от ангажиментите на звездата. Необходими са всекидневни тренировки – минимум 30 минути аеробика и още 30 минути за мускулатурата. И ще бъдете привлекателни.


Нашата харизма се определя от много неща: от това дали имаме излишни килограми или не, излъчваме ли енергия или отпадналост, усмихнати или мрачни сме, уверени или потиснати сме… Дали изпитваме удоволствие от живота си или сме депресирани и отчаяни. Още преди десетилетие изследователи от Uniformed Services University в Мериленд (САЩ), стигнаха до извода: хората, които не спортуват показват симптоми на депресия – раздразнителност, комплексираност, тъга…. И точно те не пораждат желание у другите да са в една компания с тях. А редовните физически натоварвания са най-доброто средство за отлично настроение и чудесна форма. Причината за това е, че спорта способства и за изработването на ендорфин – естествения “наркотик на щастието”.


Риана изглежда чудесно, но това едва ли щеше да е така, ако тя не бе упорита в тренировките. Певицата казва за себе си:
– Поддържам се с много труд и тичане на пътеката. Кардиотренировките са ключът към успеха. Имам собствен треньор, който пътува навсякъде с мен, ако имаме важно събитие. Работя всеки ден и нямам нужда от допълнителна мотивация.
А треньорката и Ари Нунес споделя пред журналисти:
– Риана тренира непрекъснато, всяка свободна секунда, която има. Прави го всеки ден, а в най-лошия случай – по три пъти седмично. Работният й режим е тежък и Слава Богу, че тя е упорита. Ние намираме време, дори да е 4 часа сутринта или в 9 часа. Риана е толкова погълната от спорта, че прави упражнения дори, когато я гримират или фризират.