Нестандартно

Нестандартно

http://nikonfan.ru/wp-content/uploads/2010/10/oblako01-400x300.jpg

Още великият древнокитайски мъдрец Сун Дзъ е казал, че за да победиш, трябва да удивиш. Това е възможно, като направим нещо неочаквано, създадем познат продукт по различен начин или добавим към него още нещо, с което той получава и нови достойнства.
Ако попитаме всезнайкото Уикипедия що е магнитна левитация, той важно ще ни отговори:
– Това е метод, чрез който един обект е окачен или провесен над друг обект чрез използване на магнитно поле.
Казано простичко става дума за случай, в който нещо виси около нас благодарение на магнитното поле – нищо друго не го държи. Общо взето това явление не е ново и е познато вероятно на всеки ученик, който си пада по физиката. Но само една креативна личност може да се сети и да използва това явление, за да създаде нещо необичайно от познат предмет, като съхрани функциите му.
Както направиха дизайнери от студията на Ричард Кларксон и фирмата Crealev. Те създадоха доста нестандартна тон-колонка – във вид на облак. Устройството се свързва с bluetooth, има акумулатор, който захранва скритата в облака колонка. Дизайнерите са се сетили да добавят и светодиоди, които създават впечатлението за светкавици.
И си е получила нова колонка – различна от тези, които ползваме. И заради своята необикновеност тя ще зарадва доста любители на музиката. А това е напълно достатъчно, за да я определим като продукт на креативно мислене.