Къде изчезнаха котките…

Къде изчезнаха котките…

 

 

Котките са едни мили хитри създания, които ни радват, особено, когато са в добро настроение. Гушват се в теб, а после замъркват гальовно. И стреса, натрупан през деня, си заминава нанякъде.
Но да имаш котка освен радостни мигове, които тя ще ти носи, трябва да полагаш и грижи за нея.

Храна, почистване, срещи с ветеринари… Да имаш при кого да я оставяш, когато дойде време за пътуване. Да я приемаш с капризите и – помним мъдрата сентенция: ако кучето има стопанин, то котката разполага с обслужващ персонал!
Затова не е достатъчно само да обичаш котки. Трябва да си готов да плащаш и цената за удоволствието около теб да ги има.


За тези, които харесват котки, но не могат да си позволят да се грижат за тях -поради многото си ангажименти например, вече има решение: робота Qoobo. Това е котката на новото технологично време. Създадоха я умни япончета от компанията
Yukai Engineering. Тяхната котка Qoobo реагира на погалвания и не изисква никаква храна. Има си опашка, която мърда също като жив котарак.

Отличен другар е за самотници, деца, възрастни хора – колкото повече го галим, толкова по- активно той върти опашката си.
Както вървят нещата с роботизацията като нищо може да дойде време, когато живи котки ще виждаме в зоопаркове и по старите снимки.
Което на едни ще се хареса, а на други най-вероятно няма.