Любовта не остарява, ако е истинска

Любовта не остарява, ако е истинска

 

Тази история от скоро е една от много коментираните в социалните мрежи. Въпросът, който занимава потребителите е, каква рокля да избере за сватбения си ден австралийката Силвия Мартин.
Любопитното в случая е, че младоженката е само на 93 години. И ще се омъжва за своя приятел Франк Реймонд, който е на 88 години.
Двамата живеели в дом за възрастни хора в град Аделаида в Южна Австралия. Той е разположен е на брега на Индийския океан в залива Сейнт Винсънт и е петият по население град в Австралия. Основан през 1836 г., той е наречен на британската кралица Аделаида Саксен-Мейнинген.


Франк за първи път предложил брак на Силвия преди две десетилетия. Но тя не бързала с отговора си. Франк написал в страничката си във Фейсбук:
– Силвия всеки път ми отказва. Тя смята, че ако промени фамилията си, то това ще е неуважение към паметта на покойния и мъж.
След това той неведнъж се връщал към тази – явно жизнено важна за него тема, но получавал вежливия неин отказ.
Преди година Силвия се разболяла и преминала да живее в Канбера, столицата на Австралийския съюз. Тя искала да е по-близко до децата, внуците, правнуците си. Франк се отчаял – помислил, че е загубил всякакви шансове.


Но след като оздравяла, Силвия осъзнала също, че не може без своя настойчив поклонник. Тя се свързала с него и го помолила и той да дойде да живее в Канбера.
Франк веднага се съгласил. Пристигнал и отново предложил на Силвия да се омъжи за него. Междувременно тя узнала, че не е задължително да си сменя фамилията, ако отново сключи брак. И този път дала съгласието си.
Силвия отишла в магазина „Birdsnest“ да си избере рокля за брачната церемония. Но била затруднена да направи това – всичко, което и предложили там много и харесвало.

Тогава служителите в магазина решили да и помогнат, като осъществят онлайн-гласуване. Те публикували в страницата на магазина във Фейсбук снимки на Силвия в четири различни рокли, всичките в тъмно-червен цвят. А после предложили на посетителите на тази платформа да решат, коя рокля най-много и отива.
Сватбата ще е през юли. Гласуването в момента е в разгара си, мненията са доста поляризирани. В интерес на истината Силвия е очарователна и в четирите рокли – трудно бихме казали, че тази дама живее на планетата вече близо век.
Но по-същественото е друго: тази романтична история ни уверява за пореден път, че възрастта на е проблем за любовта. И че тя, ако е истинска, никога не умира.