Магията на преуспяването

Магията на преуспяването

 

 

 

Как да успея в живота е въпрос, който вълнува много хора. За това свидетелстват милионите страници в интернет, посветени на тази тема, десетките хиляди книги и изследвания, които всяка година се появяват в публичното пространство.
И тази жажда да се овладее магията на преуспяването не се е появила от днес. Тя идва от времето, когато едни хора започнали да се открояват от останалите по своето имане и начин на живот. После са се появили парите като разменно средство, с което хората можели да си осигуряват нещата, които са им били необходими. Или, които просто много  са искали да имат.
Наполеон Хил е човека, който изгради цяла империя от книгите и лекциите си, посветени на изкуството да се забогатява. От най-известната му творба – “Мисли и забогатявай”, до смъртта му през 1970 година, бяха продадени над 30 милиона броя! И продължава да се харчи успешно и в наши дни.


Business Insider е авторитетна медия, която има много свои издания в страни като Великобритания, Австралия, Китай, Германия, Франция, Индия, Италия, Индонезия, Япония и др. Нейни сътрудници се заеха да открият подходи и практики, благодарение на които някои хора става богати. За нас, простосмъртните, които живеем от аванс до заплата, най-малкото е любопитно да се запознаем с тях. А току виж те могат и да помогнат на интересуващи се от тази тема хора, как и те да се окажат в редовете на заможните.

Успелите хора провеждат времето си с други успешни хора
Едва ли е случайно, че Бил Гейтс и Уорън Бъфет са приятели. Хората се обединяват на основата на общи ценности и цели, а добрите приятели се вдъхновяват един друг.

Главните им решения преследват бъдещи цели
Дреболиите нямат голямо значение, ако важното дело е правилно свършено. Проучвания сочат: 80 на сто от нашето работно време ние прахосваме. Излиза, че ако правилно употребим оставащите 20 на сто, ние ще се придвижим към целта си. Останалите 80 на сто може да не са така важни.

Те контролират това, с което се занимават
Не са малко тези, които се отказват от скучна работа, защото искат да имат контрол над личната си продуктивност и доходи. Най-успешните хора се стремят към отговорност и контрол. Те не позволяват трудностите да ги отклоняват от целта, към която се движат. Понякога съумяват да използват препятствията като стълба към следващите цели.

Те харчат разумно
Успешните хора съумяват да насочат всичките си ресурси за достигане на целите си или обратното – своевременно прекратяват тяхното изразходване. Става дума за спестено време, непрекъснато образование. Вие не можете да стартирате свой бизнес на 40 години, ако щателно не сте се готвили за това. Ако имате лична цел – околосветско пътешествие, ще са ви нужни време, пари и ум, за да я реализирате.

Те разглеждат пенсионирането си, като пореден етап в движението си към успеха
Най-успешните хора продължават да работят или да се занимават с дела, които ги вдъхновяват и след като се пенсионират.

Нищо така убедително не илюстрира успеха, както това: щастливи, енергични, продуктивни хора, които продължават да се движат към осмислени и значими цели.
А възрастта няма никакво значение.